Design & Αρχιτεκτονικη

Το νήμα μιας μακράς ιστορίας NESPRESSO...

Όλα ξεκινούν στις φυτείες καφέ

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29310-66473.jpg

Όλα ξεκινούν στις φυτείες καφέ, όπου οι άνθρωποι της Nespresso επιλέγουν με εξαιρετική προσοχή μόνο τους εκλεκτότερους κόκκους της σοδειάς - το βέλτιστο 1-2%. Μόνο αυτοί οι κόκκοι έχουν τις δυνατότητες να αναπτύξουν πλούσια και εκλεπτυσμένα γευστικά χαρακτηριστικά. Πριν όμως φθάσει στον καταναλωτή ο καφές περνά από διάφορα στάδια επεξεργασίας. 

n

Όταν φθάσει σε όλους εμάς τους λάτρεις του καφέ, παραδινόμαστε στη γνωστή τελετουργία, με τις συνηθισμένες κινήσεις και το άρωμα να είναι τα πρώτα στάδια της απόλαυσης. Ακολουθεί η στιγμή που περιμέναμε, ο καφές εισχωρεί στην μνήμη μέσω της όσφρησης και της γεύσης. Μας γεμίζει δύναμη και ενεργοποιεί τις αισθήσεις άμεσα. Μόλις ήπιαμε άλλη μια Εκλεκτή Ποικιλία NESPRESSO.

n

Φυσικά ο κόσμος του καφέ διαθέτει απεριόριστο πλούτο γι’ αυτό και η Nespresso σας προσκαλεί τον ανακαλύψετε μέσα από τις 16 διαφορετικές Εκλεκτές Ποικιλίες espresso που προσφέρει. Κάθε μία από τις 16 Εκλεκτές Ποικιλίες Nespresso έχει το δικό της χαρακτήρα και αρωματικές νότες. Για να ανακαλύψετε αυτές τις διαφορετικές αρμονίες και να γευτείτε κάθε απολαυστική νότα, απλά εμπιστευθείτε τις αισθήσεις σας … θα αναγνωρίζετε τις διαφορετικές ομάδες αρωμάτων: καφέδες που διακρίνονται για τις νότες λουλουδιών, φρούτων ή εσπεριδοειδών, καφέδες που θυμίζουν μέλι ή δημητριακά ή αποκαλύπτουν νότες καλοψημένου ή καφέδες με νότες κακάο, μπαχαρικών, ξύλου ή έντονου καβουρδίσματος.


Η διαδρομή του καφέ από το κεράσι στην κούπα…

Επιλογή προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένες απαιτήσεις

Υπάρχουν διάφοροι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τι θα επιλεγεί ως πρώτη ύλη για τον καφέ της Nespresso, όπως: η ποιότητα των διαφόρων εδαφών για το πλέον ευνοϊκό περιβάλλον καλλιέργειας, η συγκομιδή και οι μέθοδοι επεξεργασίας. Επιλέγονται πάντα καρποί που συλλέγονται αποκλειστικά με τα χέρια, «κεράσι» με «κεράσι», και σε διαφορετικές στιγμές, γιατί οι καρποί δεν ωριμάζουν όλοι ταυτόχρονα και είναι ζωτικής σημασίας να διαθέτουν μόνο τους ώριμους καρπούς. Αν και είναι περισσότερο πολύπλοκες και πολυδάπανες, οι διαδικασίες αυτές αποτελούν τις καλύτερες διαθέσιμες, για να εγγυηθούν την απόλυτη ποιότητα. Μετά από την πρώτη αυτή επιλογή, οι ειδικοί της Nespresso λαμβάνουν πρόσθετα αυστηρά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την απόλυτη ποιότητα. Παίρνουν ένα δείγμα από κάθε σάκο νωπού καφέ για να το καβουρδίσουν και να το δοκιμάσουν. Η διαδικασία αυτή είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί ένας μόνο χαλασμένος κόκκος καφέ μπορεί να χαλάσει την ποιότητα όλης της παρτίδας. Συνεπώς, δεν διακινδυνεύουν ποτέ και τακτικά απορρίπτουν το 10% με 20% των σάκων που έχουν ήδη επιλεγεί.

nn

Χαρμάνια - η δημιουργία αρωματικών αρμονιών

Κάθε Εκλεκτή Ποικιλία είναι ένα αυθεντικό χαρμάνι καφέδων, που δημιουργείται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα αρωματικά προφίλ να συμπληρώνουν και να εμπλουτίζουν το ένα το άλλο. Αυτή η λεπτή αλχημεία μπορεί να συγκριθεί με την μαεστρία των κορυφαίων αρωματοποιών.

Καβούρδισμα για την απελευθέρωση των αρωμάτων

Για κάθε Εκλεκτή Ποικιλία, οι ειδικοί της Nespresso σε θέματα καβουρδίσματος ορίζουν το κατάλληλο προφίλ καβουρδίσματος, για να αναδειχθεί ο χαρακτήρας των διαφορετικών προελεύσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαφορετικές ποικιλίες καφέ καβουρδίζονται ξεχωριστά πριν αναμειχθούν σε χαρμάνια (η διαδικασία καλείται «ξεχωριστό καβούρδισμα»). Η πολύπλοκη τεχνική επιτρέπει σε κάθε ποικιλία καφέ να αναπτύξει πλήρως τη δική της δυναμική.

Άλεσμα: λεπτότητα και πλούτος

Μετά το καβούρδισμα, οι κόκκοι καφέ μετατρέπονται σε σκόνη, η λεπτότητα της οποίας υπολογίζεται με ακρίβεια για να ταιριάζει στην εκάστοτε Εκλεκτή Ποικιλία. Το κλειδί είναι η επιλογή του βαθμού άλεσης. Πρέπει να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία για να εναρμονιστεί η οξύτητα, η πικρότητα και οι αρωματικοί τόνοι. Η Nespresso ορίζει τη λεπτότητα κάθε αλέσματος, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μέτρησης με λέιζερ.

nn

Συσκευασία: ερμητικά σφραγισμένες κάψουλες, ένα καταφύγιο από τον αέρα και το χρόνο

Οι κάψουλες Nespresso σφραγίζουν τη φρεσκάδα των αρωμάτων

Μετά το καβούρδισμα και την άλεση, ο καφές μπορεί να αναπτύξει μέχρι και 900 εξαιρετικά πτητικά και ευαίσθητα αρώματα. Δύο είναι οι παράγοντες που μπορεί να υποβιβάσουν την ποιότητα του καφέ σε αυτό το στάδιο: η απώλεια αρωμάτων (με ή χωρίς αέρα) και ο σχηματισμός προϊόντων οξείδωσης που προκαλούνται από τον αέρα. Ο αλεσμένος καφές μπορεί να χάσει έως και ένα τρίτο των γευστικών του χαρακτηριστικών μέσα σε δύο ημέρες από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Για να αποφευχθεί η οξείδωση και να διατηρηθεί στο μέγιστο η γεύση, από τη στιγμή που ο καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές συσκευάζεται, η Nespresso έχει σχεδιάσει ένα εξαιρετικό σύστημα κάψουλας, το οποίο αποκλείει τελείως τον καφέ από την επαφή με τον αέρα, έως ότου αυτός χρησιμοποιηθεί. Έχοντας τον ίδιο ενθουσιασμό για να εξασφαλίζει τη βέλτιστη φρεσκάδα των καφέδων της, όσο και για τη μέριμνα του περιβάλλοντος, η Nespresso επέλεξε το καλύτερο δυνατό υλικό για τις κάψουλές της: αλουμίνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να ανακυκλώνεται αδιάκοπα.

n


 Επισκεφθείτε μια Nespresso Boutique & ζήστε την εμπειρία Nespresso υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων Nespresso Coffee Specialists.

NESPRESSO Boutiques

- Λ. Κηφισίας 168, Νέο Ψυχικό 115 25

- Πατριάρχου Ιωακείμ 13-15, Κολωνάκι 106 75

- Λεβίδου 11, Κηφισιά 145 62

- Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκη 54 623

Ανακαλύψτε μοναδικές συνταγές με καφέ στο site: www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/GR/gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ