Design & Αρχιτεκτονικη

Λάμψη από αστέρια

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2131-17876.jpg

Στο μπουντουάρ της Φωτεινής Δάρρα.

«Μένω στο Παλιό Φάληρο και, παρότι μου λείπει το κέντρο, μ’ αρέσει πολύ. Κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο τη Συγγρού έχω την αίσθηση ότι τ’ αφήνω όλα πίσω μου. Η θάλασσα, που τη βλέπεις, την ακούς, τη μυρίζεις, είναι κι αυτή πολύ σημαντικό στοιχείο – για μένα αναπνοή–, άσε που και το κλίμα εδώ κάτω είναι πιο γλυκό. Με το σπίτι μας, εγώ κι ο Δημήτρης (σ.σ. ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου), είμαστε συναισθηματικά δεμένοι, είναι δώρο που μας έκανε ο πατέρας του. Είναι παλιό και μαζί καινούργιο, μόλις το ανακαινίσαμε απ’ άκρη σ’ άκρη και τώρα μας… ξανασυστήνεται. Ακόμη έρχονται πράγματα, κι ακόμη λείπουν πολλά. Τραπέζι τραπεζαρίας έχουμε (ένα παλιό Biedermeier που το ’χω καμάρι), γιατί όποιος περνάει… τρώει (γέλια). Γίνονται συνέχεια πάρτι, τραπεζώματα, μαγειρεύουμε κι οι δύο. Είναι ανοιχτό σπίτι, έρχονται συχνά φίλοι, αν και πάντα λιγότερο απ’ ό,τι θα ’θελα. Μ’ αρέσει το στιλ mix&match, το συνονθύλευμα παλιών και νέων πραγμάτων, οι μετατροπές και οι κατασκευές. Σε κάποια πράγματα πολύ με βοήθησαν η σχεδιάστρια Ευδοκία Σάιμον και το κατάστημα Μιχαλόπουλος, που έφτιαξαν για μένα κάποια κομμάτια sur mesure.

To μπουντουάρ μου είναι το καταφύγιό μου, ο προσωπικός μου χώρος. Έχει πάντα λουλούδια και είναι γεμάτο παρτιτούρες. Εδώ έρχονται οι φίλες μου και λέμε τα δικά μας, εδώ και οι κοπέλες που με βάφουν πριν από κάθε παράσταση. Άσε τα ρούχα! Επιτέλους έχω ντουλάπες που χωράνε όλα τα φορέματά μου. Αν μια γυναίκα δυσκολεύεται να τα χωρέσει κάπου, σκέψου εμένα…

Το σπίτι μας αποτυπώνει εμάς τους ίδιους, τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Καλλιτέχνες και οι δύο, έχουμε τρελά ωράρια. Αν έχω πρόβες με τη Συμφωνική ξυπνάω απ’ τα χαράματα, ενώ αν έρθουν φίλοι καλοί καθόμαστε γύρω από το πιάνο και με τον Δημήτρη να παίζει ξημερωνόμαστε μέχρι το πρωί τραγουδώντας παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα.   

Απέναντι από το σπίτι βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο. Η κρεβατοκάμαρα είναι ακριβώς μπροστά, και παρά τον ακατάστατο ύπνο, οι φωνές, τα παιχνίδια τους, τα κουδούνια στα διαλείμματα, μου φαίνεται πως χαρίζουν στο σπίτι πολλή και θετική ενέργεια».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.