Design & Αρχιτεκτονικη

Θεραπεία με COCO-MAT

Τίποτα καλύτερο από μια απόδραση με shopping therapy σε περιόδους κρίσης.

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12708-37850.jpg

Τίποτα καλύτερο από μια απόδραση με shopping therapy σε περιόδους κρίσης. Ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται από μικρές απολαύσεις χαλάρωσης και θετικής ενέργειας. Φαντάσου να δοκιμάζεις οικολογικά στρώματα και προϊόντα ύπνου πίνοντας φυσικούς χυμούς φρούτων, τρώγοντας ελληνικά σύκα και καρύδια, ενώ δίπλα σου κάποιοι κάνουν μασάζ ή και… μαθήματα αγγλικών. Αυτό το νέο πνεύμα έφερε η ελληνική εταιρεία COCO-MAT στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη με τα δύο νέα της καταστήματα, που εκτός του να πουλάνε υπέροχα έπιπλα φιλοδοξούν να περάσουν στους Ισπανούς και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Τα δύο νέα καταστήματα της COCO-MAT έχουν όλη τη θετική ενέργεια της ελληνικής φύσης και παράδοσης. Ειδικά στη Βαρκελώνη, ο Ολλανδός σχεδιαστής Edwart van Vliet είχε στο μυαλό τον εξωστρεφή τρόπο ζωής του Έλληνα ως σημείο αναφοράς για την εσωτερική διακόσμηση του καταστήματος. Μια πελώρια αμμόπετρα στο αίθριο απεικονίζει, με στρώσεις από σπιράλ σχήματα και φιγούρες, μια σκηνή από την ανεξάντλητη φύση. Στη Μαδρίτη, στο κεντρικότατο Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, τα μεγάλα παράθυρα δεν εμποδίζουν το φυσικό φως να κατακλύσει το χώρο και να φτιάξει τη διάθεση του πελάτη.

Κοντά σε όλα αυτά, η COCO-MAT εξακολουθεί να περνάει μέσα από τα προϊόντα της το σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, αλλά και να φροντίζει ώστε να μένουν όλοι, πελάτες και εργαζόμενοι, ικανοποιημένοι. Οι μόνοι που δεν ησυχάζουν είναι, όπως λένε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας: «Φτιάχνουμε τα καλύτερα στρώματα στον κόσμο, αλλά δεν είναι αυτό που μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ