Πολιτισμος

O Henry Timms του Lincoln Center στην Αθήνα

Πώς θα παρακολουθήσετε την ομιλία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Lincoln Center για τον χώρο του πολιτισμού και την έννοια της ηγεσίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΠΙΣΝ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος © EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

O Henry Timms του Lincoln Center έρχεται στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του Agora Initiative του ΙΣΝ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, μίας συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στο Lincoln Center for the Performing Arts με σκοπό την επανεξέταση και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης και αλληλεπίδρασης του κοινού σε δημόσιους, πολιτιστικούς χώρους, ο Henry Timms, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Lincoln Center, θα συμμετάσχει σε μία ανοιχτή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 19.00.

Ο Henry Timms θα μιλήσει για την έρευνά του σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση της δύναμης και πώς αυτή έχει οδηγήσει στην ανάδειξη της «νέας δύναμης», εστιάζοντας στις επιπτώσεις της, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τον χώρο του πολιτισμού και την έννοια της ηγεσίας, μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας παγκόσμιας συγκυρίας. Θα μιλήσει, επίσης, για τον ρόλο της ηγεσίας, τα οργανωτικά πρότυπα και την ανάπτυξη κοινού στον κλάδο του πολιτισμού, καθώς και για τον μεταβαλλόμενο ρόλο των πολιτιστικών οργανισμών στην κοινωνία.

Μετά από την κεντρική ομιλία του, με τίτλο New Power & Cultural Leadership, ο Timms θα συνομιλήσει με το κοινό αλλά και με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον διευθυντή Προγραμμάτων & Στρατηγικής του ΙΣΝ, Στέλιο Βασιλάκη, και την διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πάνελ.

Τι είναι το SNF-LC Agora Initiative από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η πρωτοβουλία SNF-LC Agora Initiative ξεκίνησε στα τέλη του 2020 με δωρεά του ΙΣΝ. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ο εμβληματικός δημόσιος χώρος του Lincoln Center, συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, αξιοποιείται ως Αγορά που βρίσκεται στο επίκεντρο της αστικής ζωής και φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Ένας από τους βασικούς άξονές της είναι η πολιτιστική και καλλιτεχνική ανταλλαγή και σύμπραξη μεταξύ του Lincoln Center στη Νέα Υόρκη και του ΚΠΙΣΝ στην Αθήνα, στην προσπάθεια των δύο οργανισμών να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του δημόσιου χώρου για τη νέα εποχή, δημιουργώντας «Δίδυμες Αγορές» (Twin Agoras).

Η ανοιχτή συζήτηση αποτελεί μέρος αυτής της συνεργασίας,και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης του Timms και μιας ηγετικής ομάδας του Lincoln Center στην Αθήνα για μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ΚΠΙΣΝ με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και της εμπειρίας τους σχετικά με την ανάπτυξη δημόσιων χώρων, ανοιχτών σε όλους, όπου οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν πολιτιστικές δράσεις μέσα στο αστικό τοπίο.

Ποιος είναι ο Henry Timms που μιλά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ο Henry Timms είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Lincoln Center for the Performing Arts. Έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο διεθνώς φιλανθρωπικό κίνημα στην ιστορία, το #GivingTuesday, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για καλούς σκοπούς. Είναι ο συγγραφέας του διεθνούς best-seller με τίτλο New Power: How power works in our hyperconnected world - and how to make it work for you, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του 92nd St Y. 

Ο Timms κατέχει τον τίτλο του Hauser Leader στο Harvard Kennedy School και του Senior Fellow στο Center for Philanthropy and Civil Society του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και στο United Nations Foundation.


INFO:
Henry Timms, New Power & Cultural Leadership
Πέμπτη, 17/03, στις 19.00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ
Eίσοδος ελεύθερη, με ηλεκτρονική εγγραφή στο https://www.ticketservices.gr/event/new-power-and-cultural-leadership-snfcc/?lang=el
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.snf.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ