Πολιτισμος

Ο Jonathan Wolff στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παρακολουθήστε Online την ομιλία του με τίτλο «Learning about ourselves from the pandemic»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jonathan Wolff
Ο φιλόσοφος Jonathan Wolff

Ο Jonathan Wolff θα μιλήσει σε διαδικτυακή συζήτηση του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Learning about ourselves from the pandemic»

Το «Κέντρο Αριστείας Φιλοσοφικών Ερευνών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει διαδικτυακά την εναρκτήρια εκδήλωσή του στην οποία ο Βρετανός φιλόσοφος Jonathan Wolff θα απευθύνει την ομιλία του με θέμα «Learning about ourselves from the pandemic», την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 18.00.

Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα, στην οποία συμμετέχουν οι: Στέλιος Βιρβιδάκης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και Ελένη Ρεθυμιωτάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ, και ο Στάθης Ψύλλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης, και μέλος της Ακαδημίας της Ευρώπης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Αντώνης Χατζημωυσής Καθηγητής Σύγχρονης Φιλοσοφίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ

Ποιος είναι ο Βρετανός φιλόσοφος Jonathan Wolff

Ο Jonathan Wolff κατέχει την Έδρα Alfred Landecker για τις Αξίες και της Δημόσια Πολιτική του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του είναι η πολιτική της υγείας, καθώς και θέματα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Wolff είναι ένας από τους λίγους φιλοσόφους διεθνώς που συνδυάζει το προφίλ της ακριβούς, αυστηρής και εις βάθος κριτικής σκέψης με εκείνο του δημόσιου διανοούμενου. H επιλογή του ως ομιλητή στην εναρκτήρια εκδήλωση σηματοδοτεί τη βασική θέση του Κέντρου Αριστείας Φιλοσοφικών Ερευνών για το σύγχρονο φιλοσοφείν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ