ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεύθερη η είσοδος στην Ακρόπολη και σε 100 αρχαιολογικούς χώρους

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρόπολη
Ακρόπολη / © INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Ελλάδα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν είσοδο στην Ακρόπολη αλλά και σε άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα είναι ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Επίσης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ σήμερα Παρασκευή θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο εορτασμός της σημερινής ημέρας καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.  Φέτος το θέμα της ημέρας είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Παράλληλα ελεύθερη με εκδηλώσεις θα είναι η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Ελεύθερη είσοδος σε 100 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θωμάς Σιταράς: Γκάφες, μαργαριτάρια και απίθανες ιστορίες από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής
Θωμάς Σιταράς: Γκάφες, μαργαριτάρια και απίθανες ιστορίες από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής

Ο ίδιος αναφέρεται ως «αθηναιογράφος», και κυρίως ως δημοσιογράφος-συγγραφέας. Το βιβλίο του «Και μη χειρότερα – το φάρμακό σας διά πάσαν νόσον…» είναι γεμάτο με μικρά, αληθινά «φάρμακα διά πάσαν νόσον»

«Ομόνοια - Μια μυθοπλασία» στο Εθνικό θέατρο
Εθνικό Θέατρο – ρεπερτόριο – ελληνικό έργο: Mια πονεμένη ιστορία

Αυτό που περιμένουμε είναι να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί σοβαρά μια σκηνή για τα εκλεκτά ελληνικά έργα του 20ού αι. Και να ανατεθεί στους καλύτερους συγγραφείς μας να γράψουν νέα.

"The Mother of Nepal" documentary Trailer
«Η Μητέρα του Νεπάλ»: Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη σκληρή πραγματικότητα της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), της σεξουαλικής κακοποίησης και της έμφυλης εκμετάλλευσης

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY