- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Αντιγόνη» στο εξώφυλλο του American Theatre (εικόνα)
Του μεγαλύτερου αμερικανικού θεατρικού περιοδικού
Ως μια ξεχωριστή επιτυχία της αμερικανικής θεατρικής σεζόν παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του American Theatre, του μεγαλύτερου Αμερικανικού θεατρικού περιοδικού (τεύχος Ιανουαρίου 2016) η φωτογραφία της «Αντιγόνης» που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilmatheater, στη Φιλαδέλφεια.
Στη φωτογραφία διακρίνονται η SarahGlyko στον ρόλο της Ισμήνης και ο χορός (photo: Johanna Weber).
Η «Αντιγόνη» είχε πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου 2015 και ολοκλήρωσε έναν κύκλο 40 επιτυχημένων sold-outπαραστάσεων στο WilmaTheater. Η "Αντιγόνη" είναι η εναρκτήρια παραγωγή του project «Άταφοι Νεκροί» που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, διαλέξεις, βίντεο προβολές και συζητήσεις με το κοινό) στο Wilma Theater, σε πανεπιστήμια στη Φιλαδέλφεια και στο Columbia University της Νέας Υόρκης πάνω στο θέμα των «Άταφων Νεκρών».
Το φθινόπωρο του 2017 θα ακολουθήσει μεγάλος αριθμός παραστάσεων της «Αντιγόνης» στη Νέα Υόρκη και ανάπτυξη της ιδέας των «Άταφων Νεκρών», σε συνεργασία με τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και την καθηγήτρια της έδρας Κλασικών Σπουδών του Columbia University Karen Van Dycke.
Τον ρόλο της Αντιγόνης ερμήνευσε η Jennifer Kidwell, του Κρέοντα ο Αντώνης Μυριαγκός, του Κορυφαίου ο Paolo Musio, του Τειρεσία ο Στάθης Γράψας, της Ισμήνης η Sarah Glyko, του Αίμωνα ο Brian Ratcliffe, του Φύλακα ο Jered McLenigan, του Α΄ Αγγελιοφόρου ο Steven Rishard, του Β΄ Αγγελιοφόρου ο Justun Jain και του Αφηγητή ο Ed Swidey.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Από την Επίδαυρο μέχρι τη Χαλκιδική και από τη Σύρο μέχρι τα Χανιά, όλες οι διοργανώσεις για το 2026
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Πρόκειται για χαρακτηρισμένο νεότερο μνημείο που αποτυπώνει - μαζί με άλλα κτίρια - την παλαιά εικόνα της οδού Σταδίου
Από τις φτωχογειτονιές της Ουγκάντα, στη μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου
Κορυφαίοι επιστήμονες και στοχαστές συναντώνται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από 27 έως 30 Αυγούστου
Το βιβλίο παρουσιάζεται στην Cantina Social στις 23/07 και ώρα 20:00, όπου και θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός αντιτύπων
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στις αίθουσες
Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Μάνος Μαστοράκης, με βαθιά αγάπη για την κεραμική και τη Σύρο
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα πρωτότυπο μοντέλο 20 ιντσών ενός starfighter X-wing
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το φεστιβάλ απευθύνει διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής (Open Call) σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το φεστιβάλ που συνδυάζει τη μουσική εμπειρία, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου και τη βιωματική συμμετοχή του κοινού.
Ο συγγραφέας που έτρωγε σκυλοτροφές, μιλούσε με τον Θεό, και πέθανε λίγο πριν γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο
Tόνισε πως το μοτίβο από το 2014 της μιας ταινίας ανά τρία χρόνια (Interstellar, Dunkirk, Tenet, Oppenheimer) θα συνεχιστεί
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.