Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Τσοχατζόπουλος- Πρώτη διαθήκη: Ποιοι είναι οι κληρονόμοι του

Στη δεύτερη διαθήκη εξηγεί γιατί αποκλήρωσε τους υπόλοιπους συγγενείς του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη © NDP

Άκης Τσοχατζόπουλος - Διαθήκη: Τι περιλαμβάνει η πρώτη διαθήκη - Σε ποιους κληρονομείται το αρχείο του - Το περιεχόμενο των άλλων δύο διαθηκών

Το περιεχόμενο της πρώτης, χειρόγραφης διαθήκης που συνέταξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στη διαχείριση του αρχείου του, που αποτελεί και το μόνο περιουσιακό του στοιχείο και καθιστά κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, αποκληρώνοντας τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του. 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», που έφερε στο φως τη διαθήκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγραψε τις επιθυμίες του για το αρχείο του στις 6 Ιουνίου 2019 και σημείωσε ότι τα γράμματά του είναι κακοσχηματισμένα λόγω της μυοπάθειας που τον ταλαιπωρούσε. Τόσο στην ιδιόχειρη διαθήκη, όσο και στο ηχητικό ντοκουμέντο που τη συνοδεύει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει: «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου».

Συγκεκριμένα, το 70% του αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Ant1 μίλησε ο συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων. Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καταλύτης η τρίτη διαθήκη 

Η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σύμφωνα με τον δικηγόρο του εκλιπόντος πολιτικού. Ειδικότερα, σε αυτή γίνεται εκτενής αναφορά για θυρίδες σε τράπεζες της Ελβετίας, με το περιεχόμενο τους να μην αποκλείεται να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς.

Δικαιούχοι αυτών των θυρίδων στην Ελβετία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, εμφανίζονται άλλα ονόματα και όχι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

«Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο εκλιπών σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος», σημειώνει ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσθεσε: «Η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

«Έχει σημασία ότι δεν μιλούμε για διαθήκη με την κλασική έννοια του όρου. Εκτός από το γεγονός ότι ορίζει πώς κατανέμονται τα όποια κληρονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός ότι θέλει να αφήσει και μια παρακαταθήκη – εξήγηση – εξιστόρηση γεγονότων, συμπεριφορών και ανθρώπων», λέει ο Νίκος Αλεξανδρής. 

Μάλιστα, εξηγεί ότι ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της πρώτης διαθήκης, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η γνώση που έχει προέρχεται από τον ίδιο τον εκλιπόντα, ο οποίος λόγω της ασθένειάς του δεν μπορούσε να γράφει με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατέγραφε σε ηχητικά αρχεία τις σκέψεις του.

«Έχουμε ακούσει τις απομαγνητοφωνήσεις. Λέει ποιες σκέψεις του αποτυπώνονται σε ποια διαθήκη. Συνάγω ότι αυτά θα δούμε και στη διαθήκη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται και σε ονόματα, ωστόσο ας είμαστε προσεκτικοί μέχρι την επίσημη δημοσίευση», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ