Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του

Ποιους αποκλήρωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος © EUROKINISSI

Άκης Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του εκλιπόντος πρώην υπουργού - Ποιους αποκλήρωσε.

Άνοιξε η πρώτη από τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Αλεξανδρή, κινείται σε δύο επίπεδα.

«Το ένα επίπεδο είναι η προσπάθεια του εκλιπόντος να πει και να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του. Υποθέτω ότι στη δεύτερη και στην τρίτη διαθήκη θα εξηγηθούν όλα», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε:

«Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινείται είναι η θέλησή του να συσταθεί ένα ίδρυμα που να περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο και η επιθυμία του όλοι όσοι κατέχουν το αρχείο αυτό ή μέρος αυτού να το επιστρέψουν ώστε να μπορέσει να συσταθεί ο φορέας αυτός».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε όσους μένουν «εκτός» τονίζοντας πως «δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στους συγκεκριμένους ανθρώπους» και συμπλήρωσε:

«Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι οδήγησαν τον Τσοχατζόπουλο στο να αποκλείσει άτομα ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον. Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι το στενό του περιβάλλον».

Τέλος, ο δικηγόρος τόνισε πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευθεί από το κράτος.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ