- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσιάρας: Υπέρ της συνεπιμέλειας των παιδιών διαζευγμένων γονέων
Πρώτα στα διοικητικά δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία και φοροδιαφυγή
«Φέρνουμε ρύθμιση υπέρ της συνεπιμέλειας των παιδιών διαζευγμένων γονέων» προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας.
Νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη φυσική παρουσία και των δύο διαζευγμένων γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών τους προανήγγειλε για το ερχόμενο φθινόπωρο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου για το «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο», η επεξεργασία του οποίου άρχισε το απόγευμα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Απαντώντας σε παρέμβαση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μ. Χαρακόπουλου, ο οποίος έθεσε το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών, σημείωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάζεται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εργαλειοποίηση των παιδιών, κατά τη διένεξη των γονέων, που αποφασίζουν να μην συνεχίσουν την κοινή ζωή τους είπε ο κ. Τσιάρας σημειώνοντας ότι «αρχές φθινοπώρου» θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Όπως παρατήρησε, όλες οι επιστημονικές αναλύσεις διεθνώς, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων, καταφέρνουν να επιβιώνουν καλύτερα, να προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες και τις δυσκολίες της ζωής, να καταφέρνουν περισσότερα πράγματα. Χρέος της Πολιτείας είναι να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι θα καταθέσει, έως την επόμενη συνεδρίαση (ακρόασης φορέων), τροπολογία για το «πάγωμα» των ποινικών δικαστηρίων υποθέσεων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής, μέχρι να εκδικαστούν οι ίδιες υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια. Στόχος της τροπολογίας είναι να μην αποφεύγουν οι λαθρέμποροι και φοροφυγάδες τα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία δεν μπορούσαν να τους επιβληθούν, αφού είχαν ήδη καταδικαστεί ή απαλλαχθεί στα ποινικά δικαστήρια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Η νέα ιδιοκτησία επισήμανε «το ρόλο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που διευρύνει τις ανισότητες»
Την αρνητική απάντηση των αγροτών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.