Visual Browsing

Μητσοτάκης: Να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο/©INTIMENEWS/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το Μέτσοβο εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου
  • A-
  • A+
0
«Δεν πρέπει να παραιτηθούμε στην όμορφη καλοκαιρινή ραστώνη, προδικάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα», το μήνυμα Μητσοτάκη από το Μέτσοβο για τις εκλογές

«Τη μετάβαση σε μία ισχυρή ανάπτυξη», ζήτησε κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του στην πλατεία του Μετσόβου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε Ήπειρο και Λευκάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πυρήνας του σχεδίου της ΝΔ έχει να κάνει με την οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή και ξεκίνησε την ομιλία του, αποδίδοντας τιμές στον Ευάγγελο Αβερωφ, τον οποίο χαρακτήρισε «σπουδαίο πολιτικό, μεγάλο ευεργέτη και οραματιστή».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ παρείχε την υποστήριξή του στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν το 1984 διεκδίκησε και τελικά κέρδισε την αρχηγία της ΝΔ, και 6 χρόνια μετά τον οδήγησε στην πρωθυπουργία, για να δρομολογήσει και αυτός με τη σειρά του, σημαντικότατα έργα, των οποίων η παρακαταθήκη παραμένει ακόμη ζωντανή, όπως η Εγνατία Οδός που έσπασε τότε την απομόνωση της Ηπείρου... Αυτήν τη δημιουργικότητα της Ελλάδος, του κάθε Έλληνα ξεχωριστά, καλούμαστε όλες και όλοι να ανακαλύψουμε και πάλι. Έπειτα από μια 10ετία κρίσης ξημερώνει για την πατρίδα μια καλύτερη μέρα. Στις 26 Μαΐου κάναμε το πρώτο βήμα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη στήριξη που παρείχατε στην μεγάλη μας παράταξη, τη ΝΔ» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο/©INTIMENEWS/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικα
Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιλογές στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ξεκάθαρες και αποτελούν την αρχή για ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον.

«Σε τρεις εβδομάδες έχουμε εθνικές εκλογές. Και σε αυτές τις εθνικές εκλογές οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σαφείς. Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, τη μιζέρια, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, όπως αυτή δρομολογήθηκε με συνειδητές κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον, με μια νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας» σημείωσε.

Χωρίς ισχυρή ανάπτυξη δεν γίνεται τίποτα

Σχετικα
Τέσσερις ώρες πεζοπορία για τον Μητσοτάκη στο Μέτσοβο (εικόνες)
Τέσσερις ώρες πεζοπορία για τον Μητσοτάκη στο Μέτσοβο (εικόνες)

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει πράξη «η μετάβαση σε μία ισχυρή ανάπτυξη» με τη συμμετοχή όλων, ενώ επεσήμανε: «Η Ελλάδα δεν θα μπορεί ποτέ πραγματικά να είναι αυτοδύναμη, εάν δεν έχει μια οικονομία, η οποία αναπτύσσεται ισχυρά. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολύ πλούτο για να μπορούμε στη συνέχεια να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, να παρέχουμε στήριξη στους πιο αδύναμους, να στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία.

» Ο πυρήνας του σχεδίου της ΝΔ έχει να κάνει με την οικονομία. Και είναι απολύτως λογικό, διότι -όπως σας είπα- αν η οικονομία δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες. Άρα, οι δρόμοι που έχουμε μπροστά μας, φίλοι και φίλες, είναι πολύ ξεκάθαροι».

Η κάλπη της 7ης Ιουλίου πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

«Σας είπα, στις 26 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Όμως, στις 7 Ιουλίου ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Η κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια της 26ης Μαΐου. Πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Και θέλω από την καθεμία και τον καθένα από εσάς να συμμετέχετε με δύναμη και με ενθουσιασμό σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, δεν πρέπει να παραιτηθούμε στην όμορφη καλοκαιρινή ραστώνη, προδικάζοντας και προεξοφλώντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Καμία εκλογή δεν κρίνεται, το ξέρουμε όλοι όσοι πολιτευόμαστε, μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος» ανέφερε.

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο/©INTIMENEWS/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σας ζητώ ένα μεγάλο, ένα τολμηρό βήμα για τη φωτεινή Ελλάδα, ένα μεγάλο, ένα τολμηρό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Πράγματι, σε έναν τυχαίνει ο κλήρος να ηγείται αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Δεν αισθάνομαι όμως μόνος μου» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρ
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο/©INTIMENEWS/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αισθάνομαι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους ενωμένη και μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος να προχωρήσει μπροστά. Και αισθάνομαι ότι πια, έπειτα από τόσα χρόνια κρίσης, αφήνουμε στην άκρη πολλά από αυτά που μας πλήγωσαν, τον διχασμό, την τοξικότητα, την ψεύτικη πόλωση για να ανακαλύψουμε πάλι την ουσία της πολιτικής, αυτήν την οποία, είχε ανακαλύψει και υπηρέτησε καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Και η ουσία της πολιτικής δεν είναι άλλη από το να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Καλή δύναμη, καλό αγώνα, καλή ψήφο» κατέληξε.

Συνάντηση με τον Εβραίο δήμαρχο στα Ιωάννινα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «Γιάννενα Νέα Εποχή», στη συνάντηση -η οποία ζητήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη- τέθηκαν επί τάπητος θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η λειτουργία των Δήμων με βάση τις αλλαγές του «Καλλικράτη», καθώς και οι προτεραιότητες της εν λόγω παράταξης για τον Δήμο Ιωαννιτών.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5