- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για την εκλογή ΠτΔ
Αν αποτύχουν οι τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή
Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας – αν αποτύχουν οι τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή – από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών και των δημάρχων των 21 μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του, στη Βουλή, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Επέμεινε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπληροφορεί τον λαό όταν λέει ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. Και πρότεινε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Γερμανίας και να απαγορεύσουμε ρητά την οικονομική ενίσχυση των μη κρατικών πανεπιστημίων από το κράτος.
Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, πρότεινε η επιλογή της ηγεσίας της να σταματήσει να είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο τα μεγάλα κόμματα να μοιράζουν κατά το δοκούν ασυλία στους Βουλευτές επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ποταμιού η ασυλία ή μη των Βουλευτών να αποφασίζεται από Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στην ανάγκη διακριτών ρόλων κράτους – εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Σταύρου Τσακυράκη, ότι οι πιστοί αντιλαμβάνονται ότι ο χωρισμός θα είναι ευεργετικός, όχι μόνο για το κράτος, αλλά και για την ίδια τους τη θρησκεία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχόλιο με αφορμή τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου
«Το πρόβλημα της χώρας και της πολιτικής τοξικότητας την οποία ζούμε δεν είναι ο Άδωνις, αλλά ο αδωνισμός»
«Έχω κουραστεί να λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας»
Παραπέμπεται στον Πρόεδρο της Βουλής
Κατά της αναβολής Πολάκης και Παππάς
Πώς διαμορφώνται τα ποσοστά των κομμάτων
Εννέα στους δέκα θεωρούν την ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα
Τι αναφέρει για ΕΛΑΣ και Αλέξη Τσίπρα
Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Κουμουνδούρου
«Αφήστε εμάς που «το πονάμε ακόμα το μαγαζί» να αποφασίσουμε για την τύχη μας»
Μετά την 18μηνη εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη
Η σημαντικότερη αιτία αγοράς είναι η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου
Στο συνέδριο του ECONOMIST ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια φιλική συζήτηση με τους συντηρητές
Πού ακριβώς βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς, μετά από μια δεκαετία μνημονίων;
Στο συνέδριο του ECONOMIST η βουλεύτρια της ΝΔ μαζί με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον Σαρλ Μισέλ
«Κάποιοι καλλιεργούν τον μύθο ότι η Τουρκία πάντα κερδίζει και η Ελλάδα πάντα χάνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Δεν υπάρχει απόφαση Τραμπ για τα F-35»
Μειώσεις 5% σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα
Γιατί η βουλεύτρια του ΚΚΕ παρομοίασε την ΕΛΑΣ με ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.