1821 Digital Gallery
Τηλεοπτικές άδειες: Έξι υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο

Τηλεοπτικές άδειες: Έξι υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο

Έληξε η προθεσμία στις 15.00 το μεσημέρι - Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι του Mega
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έξι υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η προθεσμία έληξε στις 15.00 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν φάκελο είναι:

  • ΣΚΑΪ
  • Star
  • Alpha
  • ΑΝΤ1
  • Ε
  • Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. (με εκπρόσωπο τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη).

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί μέσα στην ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα πέσει «μαύρο» σε όσα κανάλια δεν κατέθεσαν αίτηση (όπως το Mega Channel).

Η διαδικασία

Σχετικα
Ερωτική σειρά μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστης;
Ερωτική σειρά μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστης;

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε έως τη λήξη της προθεσμίας να υποβάλουν φακέλους με:

  • τα απαραίτητα έγγραφα,
  • ένα παράβολο 30.000 ευρώ και
  • εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν από μία τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, διάρκειας 10 ετών, καταβάλλοντας το ποσό των 35 εκατ. ευρώ.

Σχετικα
Εξώδικο ΣΚΑΪ στους Ράδιο Αρβύλα για ροζ βίντεο του Big Brother
Εξώδικο ΣΚΑΪ στους Ράδιο Αρβύλα για ροζ βίντεο του Big Brother

Σε περίπτωση που υπήρχαν περισσότεροι από 7 ενδιαφερόμενοι, θα γινόταν δημοπρασία.

Η αποσφράγιση των φακέλων

Στα γραφεία του ΕΣΡ υπήρχαν 7 ομάδες υποδοχής, που απαρτίζονταν από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο. Κάθε ομάδα παρέλαβε και από έναν φάκελο.

Μετά τον πρώτο έλεγχο, ακολουθεί η αποσφράγιση -διαδικασία η οποία (σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Το άνοιγμα των φακέλων γίνεται στα γραφεία του ΕΣΡ, παρουσία όλων των εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να αποκτήσουν μια τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Η διαδικασία ξεκινά από τον ενδιαφερόμενο που κατέθεσε πρώτος φάκελο (στην προκειμένη περίπτωση από το «κουτί» του ΣΚΑΪ). Μετά το άνοιγμα, το χρονικό περιθώριο για υποβολή τυχόν ένστασης είναι 10 ημέρες.

Εκτιμάται ότι ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κ.λπ.) μπορεί να κρατήσει από 1,5 έως 3 μήνες.

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι του Mega

Εκτός κούρσας το Mega Channel, καθώς οι μέτοχοί του αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία, κίνηση που προκάλεσε την οργή των εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, φροντίζοντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα να παραμένει ανοικτό το κανάλι και να εκπέμπει.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας συνεχίζουν να προβάλουν μία κάρτα στα διαλείμματα για διαφημίσεις, με την οποία ενημερώνουν το τηλεοπτικό κοινό για τις ραγδαίες εξελίξεις.

Παππάς: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση...

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

» Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις.

» Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5