TV + Series

Βλέποντας το «The Stranger» στο Netflix

Mια σειρά που θα σε κάνει να αγαπήσεις το Μάντσεστερ και να προσέξεις τη Σιβόν Φίνεραν

378702-781477.jpg
Δέσποινα Κουτσομητροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 737
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Stranger - Netflix
The Stranger - Netflix

Η σειρά «The Stranger» στο Netflix έχει σασπένς, μυστικά, ένα αποκεφαλισμένο αλπακά, ένα εντοιχισμένο πτώμα, δολοφονίες και πολλά άλλα

Η σειρά «The Stranger» στο Netflix έχει σασπένς, μυστικά, ένα αποκεφαλισμένο αλπακά, ένα εντοιχισμένο πτώμα, δολοφονίες και πολλά άλλα. Δεν λέω ότι είναι αριστούργημα, κρατά όμως το ενδιαφέρον ζωντανό, έχει πολύ καλό καστ (Άρμιταζ, Κάμεν, Σόντερς) και θέλεις ο-π-ω-σ-δ-ή-π-ο-τ-ε να δεις τι θα γίνει στο τέλος. Είναι και μία η σεζόν, οπότε τη βλέπεις τσακ-μπαμ συνδυάζοντάς την με κάποιο τεμπέλικο weekend. Ή με κάποια βραδιά αποφόρτισης.

Είναι μια σειρά που θα σε κάνει να αγαπήσεις το Μάντσεστερ και να προσέξεις τη Σιβόν Φίνεραν. Υποδύεται την αστυνομικό, την ντετέκτιβ που εξιχνιάζει δολοφονίες και επιλύει δύσκολες υποθέσεις. Στη σειρά δολοφονείται η κολλητή της, χωρίς προφανή λόγο, και η Σιβόν αρχίζει να ψάχνει τα κομμάτια που λείπουν από αυτή την υπόθεση, με τις πολλές διακλαδώσεις.

Το «The Stranger» είναι η δεύτερη βρετανική σειρά, μετά το λίγο παλαιότερο Broadchurch (τρεις σεζόν, 2013-2017) όπου την αστυνομικό υποδύεται μια γυναίκα. Μια γυναίκα μέσης ηλικίας, μια ικανή αστυνομικό, την οποία παίζει εκπληκτικά η Φίνεραν προσδίδοντας στο ρόλο εμπειρία, ωριμότητα και ηρεμία.Τώρα αυτά πώς γίνονται; Και όμως γίνονται χωρίς να πρέπει η αστυνομικός να είναι ατσαλάκωτη, ρούχα και επιδερμίδα ή να είναι μια καλλονή που και στην καταδίωξη φορά εντεκάποντα. Η Φίνεραν στο «The Stranger» έρχεται δεύτερη. Με την έννοια ότι προηγήθηκε η Ολίβια Κόλμαν στο «Broadchurch». Η ερμηνεία της Κόλμαν συγκλονιστική. Ακαταμάχητη. Δεν υπάρχει. Τα γυρίσματα σε τοπία εκπληκτικά με την αίσθηση του απόκοσμου. Η Κόλμαν και σε αυτό τον ρόλο είναι αριστούργημα παρά τη σκοτεινή ατμόσφαιρα. Ως Έλι Μίλερ πήρε και βραβείο BAFTA πρώτου γυναικείου ρόλο. 

Αν είχες κάποιο θέμα, κάποια υπόθεση –πάντα υποθετικά–, θα ήθελες να σε βοηθήσουν οι αστυνομικοί που υποδύονται η Κόλμαν και η Φίνεραν. Είναι τέλειες. Τους άνδρες ηθοποιούς τους έχουμε δει να υποδύονται τους αγέρωχους αστυνομικούς σε κάθε ηλικία. Τις γυναίκες όχι. Γυναίκες που παλεύουν με μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και μια ρουτίνα που, ενώ μοιάζει στον αυτόματο πιλότο, διακόπτεται με τρόπο απρόβλεπτο. Οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί κατάφεραν να σπάσουν ένα πολύ μεγάλο ταμπού χωρίς θόρυβο, με μεγάλη ηρεμία, ήσυχα, χωρίς φτιασίδια, ακριβώς όπως παίζουν.

The Stranger | Official Trailer | Netflix

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ