1821 Digital Gallery
Sereal Designers
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010

Το Ηράκλειο των Sereal Designers

Το μυστικό στην περίπτωση του Ηρακλείου κρύβεται στις λεπτομέρειες...
Sereal Designers
Ηράκλειο: Οι Sereal Designers γράφουν για το αγαπημένο τους μέρος στην Athens Voice

Είναι εύκολο να εκπλαγεί κανείς ευχάριστα από μια πόλη όταν οι προσδοκίες είναι τόσο χαμηλές όσο για το Ηράκλειο. Αρκεί βέβαια να μην ακολουθήσει τις ορδές των τουριστών που κατακλύζουν τα διάσπαρτα ιστορικά μνημεία και να έχει καθοδήγηση εκ των έσω από κάποιον ιθαγενή. Όποιος έχει καιρό να επισκεφθεί το Ηράκλειο, θα διαπιστώσει τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα. Η πόλη μεταμορφώνεται, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούσαν να κατοικήσουν άνθρωποι. Τα τσιμεντένια κτίρια βέβαια παραμένουν και αυτά είναι που θα απωθήσουν αρχικά τον επισκέπτη και θα αποτυπώσουν στη μνήμη του το Ηράκλειο σαν «άσχημη πόλη», ειδικά όταν το συγκρίνει κανείς με τα γλυκούλικα/γραφικούλικα Χανιά και Ρέθυμνο.

Το μυστικό στην περίπτωση του Ηρακλείου κρύβεται στις λεπτομέρειες...

Οι καινούργιοι πεζόδρομοι στο κέντρο και η ακόμα πιο καινούργια αναβαθμισμένη παραλιακή είναι αυτά που θα ανακαλύψει κανείς πρώτα. Μέσα από αυτά θα περάσει από γραφικά καφενεδάκια και ρακάδικα με 4-5 τραπέζια, απλές αλλά μοναδικές γεύσεις και πολύ καλή διάθεση, μέχρι trendy καφέ όπου θα πιει ένα εσπρεσάκι με lounge μουσική υπόκρουση.

Αν τώρα θέλει κανείς να εμβαθύνει στην ουσία της πόλης, θα πρέπει να βρεθεί εκεί που ο κόσμος λιγοστεύει. Το πάρκο Γεωργιάδη είναι ένας τέτοιος προορισμός. Μπίρα κάτω από τα μεγάλα δέντρα (Sereal Designers - Φυσική Ιστορία: 0-1), μουσικές jazz, ethnic και οι ήχοι της πόλης να χάνονται στο βάθος. Η μόνη λεπτομέρεια είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να βιαστείτε, γιατί ο Δήμος το προορίζει για parking! Είναι που έχουμε τόσα πάρκα στην πόλη που μας περισσεύουν και για άλλες χρήσεις... Αν πάντως περάσετε, να ευχαριστήσετε το πάρκο για τη φιλοξενία του προσθέτοντας την υπογραφή σας σε αυτές που ζητούν τη διάσωσή του.

Σχετικα
Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στην Κρήτη (Πίνακας)
Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στην Κρήτη (Πίνακας)

Αν μετά από όλα αυτά σάς έκοψε πείνα, στην κεντρική αγορά θα βρείτε τον Σαρανταυγά. Καφενείο από τα παλαιότερα του Ηρακλείου, που έχει πάρει το ευφάνταστο όνομά του από τον αριθμό των αυγών που έφαγε ο αρχικός ιδιοκτήτης του κατά τη διάρκεια ενός στοιχήματος. Σερβίρει σε όλους τρελούς μεζέδες και καταπληκτική ρακή σε πολύ καλές τιμές. Φιλικότατο service... Εκεί θα κάνετε παρέα με τους διπλανούς σας παππούδες, τουρίστες, μηχανόβιους, ομοϊδεάτες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Η λίστα βέβαια συνεχίζεται πέρα από το μέγεθος αυτού του κειμένου σε εμπειρίες και εντυπώσεις λιγότερο ή περισσότερο συμβατικές: περπατήστε πάνω στα ενετικά τείχη και εξερευνήστε τις διάφορες πύλες κάτω από αυτά, εντυπωσιαστείτε με τη σχεδόν εξωγήινη πολεοδομία των παλιών κομματιών της πόλης, κάντε μια βόλτα στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια και αγναντέψτε το φυσικό τοπίο πάνω από το ρωμαϊκό υδραγωγείο (αν πέσετε δεν αναλαμβάνουμε καμιά ευθύνη!).

Αν τώρα περάσετε και από το studio των Sereal στην πόλη, κερνάμε και ρακόμελο!

* Oι Sereal Designers είναι σχεδιαστική ομάδα και κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα του design

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5