Τεχνολογια - Επιστημη

Τέλος η δωρεάν πρόσβαση στο Χ; Ο Έλον Μασκ δεν το αποκλείει

Το σχόλιο του δισεκατομμυριούχου για επιβολή συνδρομής σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ό Έλον Μασκ και το Twitter
© STR/NurPhoto via Getty Images

Τέλος εποχής για τα δωρεάν τιτιβίσματα; Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να χρεώνει όλους τους χρήστες του Χ

Mια «βόμβα» έριξε ο Έλον Μασκ (Elon Musk) κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι η πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δεν θα είναι πια δωρεάν για όλους.

Μετά την εισαγωγή διάφορων πακέτων συνδρομής, το αφεντικό του Χ πρότεινε όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες να πληρώνουν για την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ένα σύστημα πληρωμών είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots.

«Προχωράμε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», ανέφερε ο ιδιοκτήτης Tesla και της SpaceX.

Δεν είναι σαφές αν αυτό ήταν απλώς ένα αυθόρμητο σχόλιο ή εάν πράγματι επίκεινται νέες αλλαγές στο Χ.

Ο Μασκ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι η λύση του για να απαλλαγεί από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι η χρέωση για την επαλήθευση των χρηστών.

Η κίνηση αυτή, βέβαια, έχει μεγάλο ρίσκο, αφού με τη συνδρομή για όλους το Χ μπορεί να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Έτσι, θα μειώνονταν τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία αντιπροσωπεύουν σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για τη συνδρομή των 8 δολαρίων τον μήνα. Οι συνδρομητές μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα tweets και απολαμβάνουν αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Πάντως, ο Μασκ αποκάλυψε ότι σκέφτεται να βάλει και φτηνότερα πακέτα συνδρομών.

Κατά τη συζήτησή του με τον Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρακάλεσε τον Έλον Μασκ να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αντισημτικές αναρτήσεις στο Χ.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ