Κοσμος

Ο Νετανιάχου παρακινεί τον Έλον Μασκ να «πολεμήσει» τον αντισημιτισμό στο X

Η ADL, ο Σόρος και οι διφορούμενες αναρτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/POOL

Έλον Μασκ: Μομφές από τον Νετανιάχου για αντισημιτισμό στο X

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τον Έλον Μασκ να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Σε μια προσωπική συνάντηση που είχαν στην Καλιφόρνια την Δευτέρα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Μασκ θα βρει τρόπους να πατάξει τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους στο X, την πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter.

Η συνάντηση της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε από τον Ισραηλινό ηγέτη ως μια συζήτηση για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη που θα περιλάμβανε τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες θα πρέπει «να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που μετριάζουν τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό του πολιτισμού». Αλλά η συζήτηση γρήγορα στράφηκε στην ελευθερία του λόγου και τον αντισημιτισμό.

Από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022, η πλατφόρμα έχει επανειλημμένα καταγγελθεί για τη διάδοση αντισημιτικού περιεχομένου μεταξύ των χρηστών.

Ο «πόλεμος» μεταξύ ADL και Μασκ

Η Anti-Defamation League (ADL), η εξέχουσα εβραϊκή οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων, έχει κατηγορήσει τον Μασκ ότι επιτρέπει τη διανομή τέτοιων αναρτήσεων και ο διευθυντής της ADL, Jonathan Greenblatt, έχει κατηγορήσει τον δισεκατομμυριούχο ότι «ενισχύει» τα μηνύματα των νεοναζί και των υποστηρικτών της λευκής υπεροχή.

Ο Μασκ έχει δηλώσει στο X ότι είναι «υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους». Αλλά έχει απειλήσει να μηνύσει την ADL για δυσφήμιση, κατηγορώντας την ομάδα ότι προσπαθεί να «σκοτώσει» την πλατφόρμα «κατηγορώντας αυτήν και εμένα ψευδώς ότι είμαστε αντισημίτες». Σε άλλες αναρτήσεις, έχει πει ότι το ADL ήταν υπεύθυνο για την πτώση των εσόδων της X κατά 60%.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Μασκ έχει επανειλημμένα αναρτήσει ή επικροτήσει αναρτήσεις που στοχεύουν τον Τζορτζ Σόρος, τον Ουγγρο-αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, και την οργάνωσή του. Ο Σόρος αποτελεί τακτικό στόχο για θεωρίες συνωμοσίας.

Υπό τον Νετανιάχου, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επικρίνει τον Σόρος και την οργάνωσή του και έχει υπερασπιστεί την κριτική του Μασκ στον δισεκατομμυριούχο.

«Η κριτική στον Σόρος - ο οποίος χρηματοδοτεί τις πιο εχθρικές οργανώσεις προς τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ κάθε άλλο παρά αντισημιτισμός είναι, το αντίθετο μάλιστα!» δήλωσε τον Μάιο ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ, Amichai Chikli, σύμφωνα με την Washington Post.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ