Τεχνολογια - Επιστημη

Κυκλοφορεί σήμερα το iOS 17 - Όλες οι αλλαγές

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ενημέρωση του λογισμικού των iPhone

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iPhone
© Unsplash

iOS 17: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενημέρωση της Apple

Kυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, το iOS 7 για iPhone, όπως και τα iPadOS 17 και watchOS 10 για τα iPad και τα Αpple Watch αντίστοιχα.

Το νέο, δωρεάν λογισμικό φέρνει νέες λειτουργίες, όπως το βελτιωμένο πληκτρολόγιο με αυτόματη διόρθωση που θα σας επιτρέπει να... βρίζετε, νέες λειτουργίες αναμονής, banners για τις επαφές σας και πολλά άλλα.

Τρεις βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Πότε μπορώ να αποκτήσω το iOS 7;

Οι λήψεις για τις ενημερώσεις iOS ξεκινούν συνήθως περίπου στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές με τα νέα λογισμικά;

Όλα τα smartphones της Apple από το iPhone XS του 2018 ή νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 17. 

Πώς θα κάνω την εγκατάσταση; 

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις σε ένα iPhone ή iPad και στη συνέχεια μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Πατήστε «Εγκατάσταση» αν είναι διαθέσιμη για λήψη, επαλήθευση και, στη συνέχεια, επανεκκίνηση για εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μέσω Mac ή iTunes σε υπολογιστή με Windows.

Τα features του iOS 17

Βελτιωμένη αυτόματη διόρθωση πληκτρολογίου

Το πληκτρολόγιο της Apple θα σας αφήσει επιτέλους να... βρίσετε ελεύθερα. Την ίδια ώρα, γίνεται ακόμη πιο έξυπνο ώστε να γλιτώσετε τα typos. Σε περίπτωση που η αυτόματη διόρθωση είναι λανθασμένη, μπορείτε να την αναιρέσετε πατώντας στο υπογεγραμμένο κείμενο.

Επιπλέον, το πληκτρολόγιο μπορεί πλέον να προβλέπει και να συμπληρώνει ολόκληρες προτάσεις καθώς πληκτρολογείτε, επίσης, παρόμοια με τη λειτουργία στο Gmail της Google και σε άλλα.

Μπάνερ επαφών, βίντεο-μηνύματα και live voicemail

Προσωποποιήστε τη λίστα επαφών, βάζοντας φωτογραφία, συνοδευτικό κείμενο και προσαρμόσιμα χρώματα. Έτσι, όταν σας παίρνει τηλέφωνο κάποιος φίλος σας, θα μπορείτε να δείτε τις επιλογές που έχετε κάνει. Το ίδιο, όμως, μπορείτε να κάνετε και για τον εαυτό σας, όταν παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας.

Παράλληλα, όπως το AirDrop, το NameDrop σάς επιτρέπει να μοιραστείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας σας με ένα άλλο iPhone ή Apple Watch, απλά φέρνοντάς το κοντά σας και επιλέγοντας τι να στείλετε. 

Eπιπροσθέτως, προστίθεται στις ΗΠΑ και στον Καναδά μόνο για αρχή το live voicemail. Όταν σας αφήνει κάποιος/α μήνυμα στον τηλεφωνητή, το τηλέφωνο θα μεταγράφει αυτόματα σε κείμενο το φωνητικό μήνυμα. Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε ποιος σας καλεί και τι σας λέει και να επιλέξετε να απαντήσετε ή όχι την κλήση.

Τέλος, όσοι χρησιμοποιούν FaceTime μπορούν τώρα να αφήνουν φωνητικά μηνύματα με βίντεο, εάν ο παραλήπτης δεν είναι διαθέσιμος. Επίσης, οι κινούμενες αντιδράσεις στο Facetime μπορούν να ενεργοποιηθούν με χειρονομίες όπως το δάχτυλο προς τα πάνω.

Nέο standby mode

Η λειτουργία αναμονής (standby mode) αναβαθμίζεται. Αν έχετε το iPhone σας σε οριζόντια θέση ενώ φορτίζει, θα εμφανίζει την ώρα, τα widgets, τις φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες με μια ματιά.

Με μια αλλαγή στις ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να ενεργοποιείτε αυτόματα τη φωνητική βοηθό Siri, χωρίς να χρειάζεται να λέτε «hey», «hey Siri» ή «Siri». Αυτό είναι χρήσιμο για back-to-back αιτήματα που θα χρειαστεί ενδεχομένως να χειριστεί η φωνητική βοηθός της Apple.

Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε περιοχές ενός χάρτη στην εφαρμογή Χάρτες/Maps της Apple για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών, των ωρών λειτουργίας και άλλων πληροφοριών.

Τέλος, το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple διαθέτει πλέον προφίλ, τα οποία σας επιτρέπουν να έχετε ένα διαφορετικό σύνολο σελιδοδεικτών, ρυθμίσεων, ιστότοπων και cookies, όπως ένα για τη δουλειά και ένα για το σπίτι.

Check In

Το Check In είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας επιτρέπει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους ή συγγενείς. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα πότε επιστρέφετε στο σπίτι και τους ενημερώνει. Αν δει ότι καθυστερείτε, μπορεί να στείλει πληροφορίες στην επαφή σας, όπως τη θέση σας, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλα στοιχεία, ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ