Τεχνολογια - Επιστημη

Όσα πρέπει να ξέρετε για το iPhone 15: Τα χαρακτηριστικά, η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας

Οι τιμές ξεκινούν από τα 799 δολάρια και τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα εντός του Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To iPhone 15
To iPhone 15 © ΕΡΑ/JOHN G. MABANGLO

iPhone 15: Με φορτιστή USB-C το νεότερο μοντέλο του smartphone της Apple - Όλα τα χαρακτηριστικά

H Apple παρουσίασε χθες, Τρίτη, το νέο iPhone 15 με κύρια χαρακτηριστικά την κάμερα 48 megapixel, τη νέα θύρα φόρτισης, καθώς και τη μπαταρία από 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο.

Με αιχμή του δόρατος τη νέα κάμερα, η μέγιστη φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους θα φτάνει τα 2.000 nits, η οποία είναι δύο φορές ισχυρότερη από το iPhone 14.

Το iPhone 15 διαθέτει οθόνη OLED Super Retina XDR, με υποστήριξη Dolby Vision, με τη μέγιστη φωτεινότητα HDR να φτάνει τα 1.600 nits. To νέο μοντέλο διαθέτει, επίσης, κεραμική ασπίδα για την προστασία της οθόνης του.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν υποδοχή φόρτισης USB-C, καθώς η Apple είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, τα νέα μοντέλα αξιοποιούν το A16 Bionic chip, το οποίο διέθεταν τα περσινά Pro μοντέλα.

Η παρουσίαση έδειξε iPhone 15 σε ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μαύρο χρώμα.

Τα Pro μοντέλα

Η Apple ανακοίνωσε, επίσης, τις δύο νέες ναυαρχίδες της, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max. Τα μεγέθη οθόνης παραμένουν στις 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα.

Introducing iPhone 15 Pro | Apple

Επιπλέον, τα iPhone 15 Pro και Pro Max είναι τα ελαφρύτερα Pro κινητά που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple, ενώ παράλληλα προσφέρουν βελτιωμένη ανθεκτικότητα. Στο πλάι του τηλεφώνου υπάρχει ένα νέο κουμπί «Action Button» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους -όπως για να ανοίξει την κάμερα.

Το iPhone 15 Pro διαθέτει μια πιο προηγμένη κύρια κάμερα 48-MP, το «καλύτερο σύστημα κάμερας μέχρι σήμερα» για την Apple. Το μοντέλο διατίθεται σε τέσσερα νέα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και φυσικό τιτάνιο

Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας

Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Οσον αφορά στις τιμές, η απλή έκδοση του iPhone 15 θα κοστίζει 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus 899 δολάρια, το iPhone 15 Pro 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας πραγματοπoίηθηκε εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας, ιδίως στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple, που αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους διευρυμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhones της από κυβερνητικούς αξιωματούχος και το πρώτο νέο τηλέφωνο-ναυαρχίδα εδώ και αρκετά χρόνια από τη Huawei Technologies.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters, Business Insider

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ