Τεχνολογια - Επιστημη

Hacking Google: Γιατί η Google έχει προσλάβει hackers για να χακάρουν τα ίδια της τα συστήματα;

Ένας από τους χάκερ επισκέφθηκε την Ελλάδα και μίλησε για την εμπειρία του στην εκδήλωση «Hacking Google»

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hacking Google: Γιατί η Google έχει προσλάβει χάκερς για να χακάρουν τα ίδια της τα συστήματα;

Google: Η ομάδα χάκερ Red Team και η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας σειράς «Hacking Google»

Στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς η λέξη χάκερ συνδέεται με κάτι παράνομο και επικίνδυνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λάβει στο e-mail μας ένα μήνυμα με κακόβουλο περιεχόμενο και είναι πράγματι πιθανό ότι πίσω από αυτό κρυβόταν κάποιος χάκερ. Τι θα γινόταν όμως αν οι ρόλοι άλλαζαν και οι χάκερς δρούσαν για καλό σκοπό, έτσι ακριβώς όπως στις ταινίες ένας κακός γίνεται ήρωας;

Red Team: Η ομάδα χάκερς που φροντίζει για την ασφάλεια της Google 

Δέκα χρόνια πριν, η Google έκανε το βήμα, ώστε το παραπάνω σενάριο να γίνει πραγματικότητα. Δημιούργησε την "Red Team", μια ομάδα ασφαλείας, σκοπός της οποίας είναι να χακάρει τα ίδια της τα συστήματα προς όφελος της εταιρείας και των χρηστών της. Το όνομα της ομάδας "Red Team" είναι εμπνευσμένο από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο όρο για να περιγράψουν την ομάδα των δυνάμεων που στο πλαίσιο άσκησης αναλάμβανε ρόλο αντιπάλου εναντίον των υπολοίπων. Κάτι αντίστοιχο κάνουν στη καθημερινότητά τους οι χάκερς της Google. Προσομοιώνουν ένα ευρύ φάσμα εχθρικών δράσεων που μπορεί να προέρχονται από κράτη και άλλες προηγμένες ομάδες μέχρι μεμονωμένους εγκληματίες του διαδικτύου. Τα μέλη της ομάδας φροντίζουν πάντοτε να μιμούνται τις στρατηγικές, τους σκοπούς και τα εργαλεία που συνήθως επιλέγουν οι εισβολείς.

H εκδήλωση της Google για την παρουσίαση της νέας σειράς «Hacking Google»

Αυτές και άλλες πληροφορίες μοιράστηκε η Google στην εκδήλωση Hacking Google, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου στην Village Gold του The Mall Athens. Μέσω της προβολής του τρίτου επεισοδίου από τη σειρά «Hacking Google», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση για τους χάκερς της Red Team και τον ρόλο τους.

Hacking Google

Η σειρά Hacking Google, που κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου, είναι διαθέσιμη δωρεάν στο YouTube με ελληνικούς υπότιτλους και παρουσιάζει μερικές από τις πολλές ομάδες που εργάζονται για την προστασία της Google. Τι συμβαίνει όταν μια εταιρεία δέχεται μια επίθεση μεγάλης κλίμακας; Ποιος προστατεύει τους χρήστες από τις απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο; Πως επιλέγει η Google τους χάκερς που θα χακάρουν τα συστήματά της; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στα έξι επεισόδια της σειράς.

Η σειρά «Hacking Google»

Ένας από τους «πρωταγωνιστές» της σειράς είναι ο Daniel Fabian, χάκερ στην πραγματική ζωή και Senior Staff Manager της Offensive Security και της Red team. Ο Daniel Fabian παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Google στην Αθήνα και μετά την προβολή του επεισοδίου μίλησε για την εμπειρία του και έλυσε τις απορίες σχετικά με την λειτουργία της ομάδας. «Η μαμά μου ήταν πολύ εκνευρισμένη, όταν είδε την σειρά Hacking Google. Κάθε μέρα κάνουμε περίπλοκες προσομοιώσεις, το 99% των οποίων αποτυγχάνουν και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Όμως, η μεγαλύτερη καθημερινή πρόκληση είναι οι τεχνικές δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» είπε στην Athens Voice o Daniel Fabian. 

ο Daniel Fabian, Senior Staff Manager της Offensive Security & Red team

Σήμερα, οι άνθρωποι βιώνουν όλο και πιο συχνά συναισθήματα φόβο στην καθημερινότητά τους, λόγω διαφόρων συνθηκών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα, είναι συχνά μια από τις αιτίες. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθιξε το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας και το έθεσε σε προτεραιότητα. Σίγουρα, λοιπόν, έχει σημασία εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Google, να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και να φροντίζουν την ασφάλεια των χρηστών τους, αξιοποιώντας όλους τους δυνατούς τρόπους.

Μπορείτε να βρείτε τα 6 επεισόδια της σειράς «Hacking Google» εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ