- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Hacking Google: Γιατί η Google έχει προσλάβει hackers για να χακάρουν τα ίδια της τα συστήματα;
Ένας από τους χάκερ επισκέφθηκε την Ελλάδα και μίλησε για την εμπειρία του στην εκδήλωση «Hacking Google»
Google: Η ομάδα χάκερ Red Team και η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας σειράς «Hacking Google»
Στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς η λέξη χάκερ συνδέεται με κάτι παράνομο και επικίνδυνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λάβει στο e-mail μας ένα μήνυμα με κακόβουλο περιεχόμενο και είναι πράγματι πιθανό ότι πίσω από αυτό κρυβόταν κάποιος χάκερ. Τι θα γινόταν όμως αν οι ρόλοι άλλαζαν και οι χάκερς δρούσαν για καλό σκοπό, έτσι ακριβώς όπως στις ταινίες ένας κακός γίνεται ήρωας;
Red Team: Η ομάδα χάκερς που φροντίζει για την ασφάλεια της Google
Δέκα χρόνια πριν, η Google έκανε το βήμα, ώστε το παραπάνω σενάριο να γίνει πραγματικότητα. Δημιούργησε την "Red Team", μια ομάδα ασφαλείας, σκοπός της οποίας είναι να χακάρει τα ίδια της τα συστήματα προς όφελος της εταιρείας και των χρηστών της. Το όνομα της ομάδας "Red Team" είναι εμπνευσμένο από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο όρο για να περιγράψουν την ομάδα των δυνάμεων που στο πλαίσιο άσκησης αναλάμβανε ρόλο αντιπάλου εναντίον των υπολοίπων. Κάτι αντίστοιχο κάνουν στη καθημερινότητά τους οι χάκερς της Google. Προσομοιώνουν ένα ευρύ φάσμα εχθρικών δράσεων που μπορεί να προέρχονται από κράτη και άλλες προηγμένες ομάδες μέχρι μεμονωμένους εγκληματίες του διαδικτύου. Τα μέλη της ομάδας φροντίζουν πάντοτε να μιμούνται τις στρατηγικές, τους σκοπούς και τα εργαλεία που συνήθως επιλέγουν οι εισβολείς.
H εκδήλωση της Google για την παρουσίαση της νέας σειράς «Hacking Google»
Αυτές και άλλες πληροφορίες μοιράστηκε η Google στην εκδήλωση Hacking Google, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου στην Village Gold του The Mall Athens. Μέσω της προβολής του τρίτου επεισοδίου από τη σειρά «Hacking Google», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση για τους χάκερς της Red Team και τον ρόλο τους.
Η σειρά Hacking Google, που κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου, είναι διαθέσιμη δωρεάν στο YouTube με ελληνικούς υπότιτλους και παρουσιάζει μερικές από τις πολλές ομάδες που εργάζονται για την προστασία της Google. Τι συμβαίνει όταν μια εταιρεία δέχεται μια επίθεση μεγάλης κλίμακας; Ποιος προστατεύει τους χρήστες από τις απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο; Πως επιλέγει η Google τους χάκερς που θα χακάρουν τα συστήματά της; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στα έξι επεισόδια της σειράς.
Ένας από τους «πρωταγωνιστές» της σειράς είναι ο Daniel Fabian, χάκερ στην πραγματική ζωή και Senior Staff Manager της Offensive Security και της Red team. Ο Daniel Fabian παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Google στην Αθήνα και μετά την προβολή του επεισοδίου μίλησε για την εμπειρία του και έλυσε τις απορίες σχετικά με την λειτουργία της ομάδας. «Η μαμά μου ήταν πολύ εκνευρισμένη, όταν είδε την σειρά Hacking Google. Κάθε μέρα κάνουμε περίπλοκες προσομοιώσεις, το 99% των οποίων αποτυγχάνουν και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Όμως, η μεγαλύτερη καθημερινή πρόκληση είναι οι τεχνικές δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» είπε στην Athens Voice o Daniel Fabian.
Σήμερα, οι άνθρωποι βιώνουν όλο και πιο συχνά συναισθήματα φόβο στην καθημερινότητά τους, λόγω διαφόρων συνθηκών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα, είναι συχνά μια από τις αιτίες. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθιξε το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας και το έθεσε σε προτεραιότητα. Σίγουρα, λοιπόν, έχει σημασία εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Google, να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και να φροντίζουν την ασφάλεια των χρηστών τους, αξιοποιώντας όλους τους δυνατούς τρόπους.
Μπορείτε να βρείτε τα 6 επεισόδια της σειράς «Hacking Google» εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν για περίπου μιάμιση ώρα
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας - Οι χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν
Αναφορές από χρήστες ότι δε μπορούν να μπουν στις πλατφόρμες
Η εξαπάτηση δεν είναι ανθρώπινη εφεύρεση, αλλά εξελικτική στρατηγική που διαμόρφωσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Εντοπίστηκαν απολιθώματα σε βάθος άνω των 7 χλμ., με ευρήματα που χρονολογούνται πριν από 5,3 εκατομμύρια χρόνια
Ποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Βασίζεται σε αρχαία νευροβιολογικά συστήματα - Πώς εξελίχθηκε ως στρατηγική επιβίωσης
Η Anthropic διαθέτει το Claude Fable 5 παρά τις ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια
Πρώτη φορά που αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εντάσσεται σε αποστολή του προγράμματος Artemis
Από το gov.gr στην εποχή της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης
Η Sega επιβεβαίωσε την ψηφιακή αναβίωση του θρυλικού ράπερ στο «Stranger Than Heaven»
Η νεαρή φιλόσοφος είναι η ψυχή του Claude της Anthropic και οι προβληματισμοί έχουν σημασία
Ο Γιάννης Ασσαέλ μιλά για τον οδηγό «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους», τον οποίο χαρακτηρίζει «παγκόσμια πρωτοπορία»
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο άνεμος είναι ενεργός για τουλάχιστον 20.000 χρόνια
Η νέα συνεργασία-μεγαθήριο φέρνει τον Πίκατσου στη ζωή, χρησιμοποιώντας ειδικούς αισθητήρες κίνησης, ήχους και φώτα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δημιούργησαν ένα «υπερ-αντιγόνο» ικανό να προστατεύσει από μελλοντικές πανδημίες
Η στροφή των χρηστών από τα κινητά στις τηλεοράσεις αλλάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά της ψυχαγωγίας
Οι εκτιμήσεις σοκ έκθεσης του ΟΗΕ
Το ΑΙ γράφει πια τα πάντα και τα γράφει με τη δική του, χαρακτηριστική φωνή – μόνο εμένα μου φαίνεται κάπως εκνευριστική;
Η Sydney Morning Herald απέσυρε το κείμενο της καθηγήτριας Κάθριν Έλις ως «απαράδεκτο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.