Τεχνολογια - Επιστημη

Έρχεται το headset μεικτής πραγματικότητας της Apple

Η κληρονομιά του Τιμ Κουκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-Αγγλία: Οι πιθανοί αγοραστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην περίπτωση που τεθεί προς πώληση
Apple © Pixabay

Apple: Έρχεται το headset μεικτής πραγματικότητας

Ο Tιμ Κουκ επικεφαλής της Apple θελεί να εγγυηθεί ότι η κληρονομιά του στην εταιρεία θα περιλαμβάνει το λανσάρισμα ενός προϊόντος υλικού επόμενης γενιάς που κάποιοι μέσα στην εταιρεία πιστεύουν ότι μπορεί μια μέρα να ανταγωνιστεί το iPhone.

Μετά από επτά χρόνια ανάπτυξης -δύο φορές περισσότερο χρόνο από το iPhone- ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται ευρέως να παρουσιάσει ένα headset που θα διαθέτει τόσο εικονική όσο και επαυξημένη πραγματικότητα ήδη από τον Ιούνιο.

Οι μελλοντικές εκδόσεις των headset AR/VR που αναπτύσσει η Apple θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα με οφθαλμικές παθήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Mark Gurman του Bloomberg στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου PowerOn. Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple έχει μια ειδική ομάδα XDG που διερευνά τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς, AI και επιλογές για μελλοντικά headsets AR/VR που θα βοηθήσουν άτομα με οπτικά προβλήματα.

Η Apple στοχεύει να κάνει τις συσκευές της χρησιμοποιήσιμες από όλους και το iPhone, το iPad και το Mac διαθέτουν μια σειρά από ρυθμίσεις προσβασιμότητας που παρέχουν επιπλέον βοήθεια σε διάφορα οπτικά, ακουστικά και κινητικά προβλήματα.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι η πρώτη έκδοση των headset AR/VR θα έχει περισσότερες από δώδεκα κάμερες, αρκετές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη χαρτογράφηση της περιοχής γύρω από τον χρήστη. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να επιτρέψει στο σετ μικροφώνου-ακουστικού να προβάλλει επιπλέον οπτικές πληροφορίες σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν άλλα προβλήματα όρασης και θα μπορούσε ενδεχομένως να παρέχει ακουστικές οδηγίες σε όσους δεν έχουν όραση.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν στοχευμένες λειτουργίες για άτομα με ασθένειες όπως η AMD (Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς κηλίδας), η οποία προκαλεί τυφλά σημεία στην όραση. Τα γυαλιά Oculenz AR Wear, για παράδειγμα, έχουν περιγραφεί ως ικανά να χρησιμοποιούν αιωρούμενους φακούς για να τροποποιούν βίντεο ροής σε πραγματικό χρόνο για να μετακινούν αντικείμενα σε μια περιοχή που μπορούν να δουν τα άτομα που πάσχουν από AMD.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο ειδήμων τεχνολογικός αναλυτής Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι «η πιθανότητα διάθεσης του headset AR/MR 1ης γενιάς της Apple στην εκδήλωση της άνοιξης μειώνεται. Εν τω μεταξύ, αυξάνεται η πιθανότητα να κυκλοφορήσει το headset μαζί με το iPhone 15 το 3ο τρίμηνο του 2023».

Ο Kuo παραθέτει το δικό του νήμα από τον Ιανουάριο, το οποίο αναφέρει ότι η μαζική αποστολή του headset θα αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023, και προσθέτει ότι ενώ η ημερομηνία ανακοίνωσης θα αναβληθεί, η πρόβλεψή του για το χρονοδιάγραμμα μαζικής αποστολής είναι «αμετάβλητη».

Mε πληροφορίες από FT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ