Τεχνολογια - Επιστημη

O Elon Musk θέλει (μάλλον) να πληρώσει λιγότερα για το Twitter

Το απρεπές emoji στον CEO της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Elon Musk δεν μπορεί «απλώς» να εγκαταλείψει τη συμφωνία του στο Twitter
Elon Musk - Τwitter © Ado Ruvic/ΕPA

Ανοικτό αφήνει τώρα το ενδεχόμενο να επιδιώξει να μειώσει το τίμημα εξαγοράς του Twitter ο Elon Musk, επικαλούμενος το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών.

Ο CEO της Tesla είπε ότι η μείωση του προσφερόμενου τιμήματος των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή δεν αποκλείεται, λίγες ημέρες αφότου «πάγωσε» το deal των 44 δισ. δολαρίων, καθώς προσπαθεί να διαπιστώσει πόσοι είναι οι spam λογαριασμοί στο Twitter.

Το Twitter έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει τα τελευταία χρόνια ότι κάτω από το 5% των χρηστών του είναι spam ή fake λογαριασμοί. Ο Musk έχει αμφισβητήσει αυτό το ποσοστό, με αποτέλεσμα το deal να τίθεται σε κίνδυνο. 

Όσο για τις σχέσεις του Musk με τη διοίκηση του Twitter, αυτές έπεσαν σε νέο  χαμηλό χθες, αφότου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε σε tweet του CEO της πλατφόρμας Parag Agrawal με ένα μάλλον απρεπές emoji. 

 

 

Το σκεπτικό του Musk να θέσει σε αναμονή τη συναλλαγή μπορεί να αφορά την τιμή πώλησης. Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν περισσότερο από 8% την περασμένη Παρασκευή και υποχώρησαν περίπου 23% από τη συμφωνηθείσα τιμή αγοράς του Musk των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο Μusk κινδυνεύει πάντως με μήνυση από το Twitter για αθέτηση συμβολαίου που θα μπορούσε να κοστίσει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Musk και το Twitter συμφώνησαν σε ένα λεγόμενο «αντίστροφο τέλος τερματισμού» 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων όταν οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ