Τεχνολογια - Επιστημη

Κατέρρευσε η μετοχή του Twitter μετά το «πάγωμα» της εξαγοράς από τον Μασκ

Κατρακύλησε στο -19%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © Pixabay/Edar

Twitter: Άμεση ήταν η «βουτιά» της μετοχής του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την ανακοίνωση του Μασκ για πάγωμα του deal εξαγοράς.

Σχεδόν αμέσως κατέρρευσε η μετοχή του Twitter μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ πως «παγώνει» το deal της εξαγοράς του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Ειδικότερα, με το άκουσμα της είδησης η μετοχή στην προ-αγορά της Wall Street αμέσως κατρακύλησε στο -19%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.

Έλον Μασκ: Σε προσωρινή αναστολή η εξαγορά του Twitter

Με ανάρτησή του Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι «παγώνει» προσωρινά τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, επικαλούμενος εκκρεμείς λεπτομέρειες για ανεπιθύμητους (spam) και ψευδείς (fake) λογαριασμούς.

«Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να αφαιρέσει τα «spam bots» από την πλατφόρμα. Μάλιστα, όταν ο Μασκ ανακοίνωσε τη συμφωνία είπε ότι «η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας» και περιέγραψε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ως «την ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ