Τεχνολογια - Επιστημη

Τι είναι μια Landing Page σελίδα και γιατί είναι σημαντική;

Δημιουργώντας μια σελίδα μοναδική, βελτιώνετε άμεσα την αλληλεπίδραση των επισκεπτών σας και αυξάνετε τις πιθανότητες πώλησης

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση ανθρώπων που κατασκευάζουν web site

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος εξηγεί την ανάγκη και τη σημασία της landing page για ένα brand στο σύχρονο marketing.

Ενδεχομένως για κάποιους να είναι μια νέα λέξη, μια νέα έννοια, όμως μια Landing Page, είναι επίσης σημαντική για το περιεχόμενό σας, το Brand σας, τις υπηρεσίες ή τα προιόντα σας. Όσοι ήδη χρησιμοποιείτε Landing Pages γνωρίζετε τη σπουδαιότητά τους. Εάν κάποιοι δεν έχετε κάνει landing pages, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά. 

Γενικά ακούγεται εύκολο, όμως η ανάπτυξη μιας Landing Page, μπορεί εάν δεν έχουν καθοριστεί οι στόχοι της, να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει το κοινό σας. 

Τι είναι μια Landing Page;

Είναι μια αυτόνομη σελίδα στην οποία μπορεί να «προσγειωθεί» ένας καταναλωτής, που εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό. Το Brand promise που δηλώνεται για εσάς μέσα από το περιεχόμενό σας. Ουσιαστικά, είναι το επόμενο βήμα προς τον επισκέπτη να γίνει πελάτης σας. Μια landing page, σας επιτρέπει να κάνετε ειδικές προσφορές, να διαμοιράσετε πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα σας ή τις υπηρεσίες σας, καθώς και φόρμα εγγραφής για κάποιο newsletter.

Μπορείτε να οδηγήσετε έναν χρήστη σε άλλη σελίδα μέσα στο website/shop σας, σε κάποια ειδική ίσως κατηγορία προιόντων που έχετε με έκπτωση ή ακόμα και στο blog σας για να ενημερωθεί ο καταναλωτής για τα τελευταία νέα σας. 

Συνήθως οι σελίδες αυτές προσφέρουν ένα eBook, μια δωρεάν δοκιμή υπηρεσιών, συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή εγγραφή σε διαδικτυακό σεμινάριο με αντάλλαγμα την υποβολή στοιχείων επικοινωνίας. Μια καλή landing page θα κάνει τη δουλειά της και στο τέλος βλέπουμε πρακτικά ότι αξίζει τον κόπο να την προσφέρει ένα Brand.

Εννοείται μπορούμε να έχουμε όσες landing pages θέλουμε, αρκεί να γνωρίζουμε το περιεχόμενο αυτών. Δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή στο Marketing, που να μην γνωρίζει ή να μην προτείνει τη δημιουργία landing page για ένα Brand.

Κατά γενικό κανόνα, η χρήση των landing pages, σάς δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνεται τον χρήστη εκεί ακριβώς που θέλετε, σε σχέση με μια αρχική σελίδα ή κάποιο menu του shop σας, που ενδεχομένως να μην είναι τόσο σαφή η εικόνα με τα προιόντα ή τις υπηρεσίες σας. Δημιουργώντας μια σελίδα μοναδική, βελτιώνετε άμεσα την αλληλεπίδραση των επισκεπτών σας και αυξάνετε τις πιθανότητες πώλησης.

Σκεφτείτε σοβαρά μια Landing Page και απογειώστε την εμπειρία του κοινού σας. Πέραν από το ίδιο το website μας, μπορούμε και μέσα από την πλατφόρμα Mailerlite ή ακόμα και το Mailchimp, να φτιάξουμε μία.

Αλλάξτε τακτικές, σκεπτικό και μπείτε στη διαδικασία να βγάζετε συνεχώς καινούργια πράγματα και τρόπους χρήσης για το Brand σας. Το digital δεν είναι απλά ακολουθώ έναν κανόνα. Είναι πάνω από όλα σκέφτομαι δημιουργικά και καινοτομικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ