Τεχνολογια - Επιστημη

Η Alyssa Carson ετοιμάζεται για Πλανήτη Άρη

Και είναι μόλις 18 χρονών!

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65207653_522935434912542_7533700911112869148_n.jpg
© nasablueberry

Η Alyssa Carson είναι ένα ατρόμητο κορίτσι που έχει μεγάλες πιθανότητες να πατήσει το έδαφος του Πλανήτη Άρη

Η Alyssa Carson έχει έναν φιλόδοξο στόχο: να είναι από τους πρώτους αποίκους του Άρη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Nasa, το 2033 οι πρώτοι αστροναύτες της θα πατήσουν το έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη και η Alyssa θέλει να είναι ένας από αυτούς. Πού το παράξενο; θα ρωτήσει κανείς. Πουθενά, πέρα από την ηλικία. Το 18 Μαΐων ατρόμητο κορίτσι από τη Λουιζιάνα, έχει περάσει πολλούς μήνες σε camp της Nasa, έχει μάθει τέσσερις γλώσσες και νιώθει πανέτοιμο για την εκτόξευση στα αστέρια.

Πώς έφαγε την πετριά; Κάποια μέρα που γυρνούσε από διακοπές με την οικογένειά της, είδε μια διαφημιστική πινακίδα για ένα διαστημικό κέντρο της Αλαμπάμα. Μπήκε μέσα, πήρε φυλλάδιο, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του camp της Nasa, και άρχισε να ψήνει τους γονείς της. Η επιμονή της ανταμείφθηκε, γράφτηκε στο camp και αυτό ήταν, κόλλησε. Στα 16 της μάλιστα έγινε δεκτή στο πρότζεκτ PoSSUM, όπου μαθαίνεις διάφορα για το διάστημα. Σπουδάζει αστροβιολογία, εκπαιδεύεται μέσω προσομοιωτών για την ενδεχόμενη πτήση της στον Άρη, κάνει και μαθαίνει διάφορα μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ώρα. Έχει μπει στον θάλαμο τον χωρίς βαρύτητα, ναι, έχει ζαλιστεί, όπως και το 70% των ανθρώπων που το δοκίμασαν, αν και όταν πετάξει για άλλους πλανήτες, θα πάρει μια φωτογραφία της οικογένειάς της.

«Αν εξαιρέσεις τα διαστημικά, έχω μια φυσιολογική και βαρετή εφηβική ζωή», δηλώνει. Ναι, η Alyssa είναι κανονικός άνθρωπος, δεν ασχολείται μόνο με τους γαλαξίες, τα άστρα, τα διαστημόπλοια. Για παράδειγμα, διατηρεί έναν πολύ δραστήριο λογαριασμό στο ίνσταγκραμ, όπου μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά και για τη ζωή και για τον χαρακτήρα του κοριτσιού-θαύμα. Εμείς εμπνευστήκαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε πώς μπορούμε να στείλουμε το παιδί μας σε camp της Nasa. Άλλωστε, μια κατασκήνωση είναι και αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ