- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα νέα emojis που έρχονται το 2018
Μία κοκκινομάλλα, ένα καγκουρό, ένα μάνγκο και ένα σκέιτ διαγωνίζονται για να μπουν στη νέα λίστα
Η νέα σειρά Emoji 11.0 (που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως Emoji 6.0) έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται από τις αρχές του 2017, δηλαδή έναν χρόνο τώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί με το νέο έτος. Στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, ακόμα συγκεντρώνονται υποψηφιότητες, με τελευταίες που προστέθηκαν πριν λίγες μέρες, αυτές ενός κύκνου, μίας πειρατικής σημαίας και ενός ασβού. Στις νέες προτάσεις βρίσκονται επίσης μία μπάλα σόφτμπολ, ένα κουβαράκι, ένα κάπκεικ και ένα νέο αρκουδάκι.
Η σειρά που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, η τρέχουσα δηλαδή, είναι η Emoji 5.0 την οποία μπορείς ολοκληρωμένη να δεις εδώ μαθαίνοντας επιπλέον και πως εμφανίζεται το κάθε εικονίδιο σε κάθε πρόγραμμα ή λογισμικό αλλά και ποια είναι η επίσημη ονομασία του. Γιατί όπως ίσως θα έχεις προσέξει αν χρησιμοποιείς συχνά τα emojis, αρκετά από αυτά εμφανίζονται εντελώς διαφορετικά στο Facebook, στο Twitter ή στο Gmail για παράδειγμα.
🚧 Just in: @Unicode has renamed Emoji 6.0 to Emoji 11.0, which has now entered beta. One step closer to the final emoji list (to be decided in 2018) https://t.co/BaNeG3nPlx pic.twitter.com/2wrwIPr14b
— Emojipedia 🇺🇦🌻 (@Emojipedia) December 5, 2017
Η νέα σειρά που αναμένεται με την καινούργια χρονιά εκτός από νέες εικόνες, θα έχει και μία βασική πρωτοτυπία σε σχέση με την κατεύθυνση των emojis. Και αυτό γιατί για αρκετά από αυτά, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει αν θέλουν να κοιτούν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Αυτό δεν γίνεται τυχαία, αφού σε κάποιες γλώσσες και κάποιες κουλτούρες επικοινωνίας, η κάθε κατεύθυνση μπορεί να έχει από διαφορετική έως εντελώς αντίθετη σημασία. Τέτοιες εικόνες είναι για παράδειγμα το πράσινο πιστόλι που όμως μοιάζει με παιδικό νεροπίστολο, το τρένο με τον καπνό που βγαίνει από το φουγάρο και η ξανθιά δρομέας με το μοβ σορτσάκι. Όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που δίνουν οι υπεύθυνοι της λίστας των emojis, η δυνατότητα να αναποδογυρίζουν κάποιες εικόνες, ήταν κάτι που οι χρήστες ζητούσαν εδώ και καιρό και επανειλημμένα.
Όπως συμβαίνει κάθε φορά, εκτός από τα νέα emojis που θα δούμε σύντομα όλοι, υπήρξαν και πολλές άλλες προτάσεις που κόπηκαν στις εξετάσεις και δεν θα φτάσουν ποτέ στα πληκτρολόγιά μας αλλά και άλλες που αντικαταστάθηκαν, δηλαδή παλιές που καταργήθηκαν και δεν θα περιλαμβάνονται έτσι στη νέα ανανεωμένη βερσιόν. Τέτοιες περιπτώσεις φέτος ήταν το απλό smiley που αναρωτιέται, αυτό δηλαδή που αντί για μάτια έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, το παρόμοιο smiley με το μεγάλο χαμόγελο και το ακόμα μεγαλύτερο ΟΚ στη θέση των ματιών αλλά και το συνοφρυωμένο σκατό με τα δύο μεγάλα θλιμμένα μάτια. Το κόψιμο των δύο αυτών συγκεκριμένων emojis δεν έγινε από κάποιο βίτσιο, ούτε φυσικά για λόγους ηθικής ή ιδεολογίας. Έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους αφού για κάποιον τεχνικό λόγο, τα δύο αυτά εικονίδια σε πολλές πλατφόρμες επικοινωνίας εμφανίζονταν ασπρόμαυρα και όχι με χρώμα όπως πρέπει και όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένα. Στέλνεις δηλαδή ένα ωραίο παραστατικό σκατουλί σκατό και ο άλλος λαμβάνει ένα ασπρόμαυρο στεγνό πράγμα, χάνοντας έτσι όλη την ουσία της εικόνας.
Η Unicode, η εταιρία που σχεδιάζει, επιλέγει και λανσάρει τα emojis, θα κάνει την τελική επιλογή σε μία μεγάλη σύσκεψη τον Ιανουάριο του 2018 αλλά οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο. Μετά την ανακοίνωση αυτή των επιλεγμένων emojis θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν και να είναι ελεύθερα για τους χρήστες σταδιακά στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους.
Να σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία που ανήκει στην κατηγορία των μη κερδοσκοπικών είναι ουσιαστικά ένα consortium, ή απλούστερα μία ένωση εταιριών που φέρουν την ευθύνη για το ομώνυμο πρόγραμμα Unicode που επιτρέπει την κωδικοποίηση των κειμένων στα περισσότερα λογισμικά. Ιδρυτής και διευθυντής της είναι ο Mark Davis για τον οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Θα αργήσει η επιστροφή των ΗΠΑ στη Σελήνη
Η υπηρεσία λειτουργεί επί του παρόντος σε μερικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ, στο Τέξας και την Αριζόνα
«Τα παιδιά χάνουν τον προσανατολισμό τους, ασχολούνται μόνο με likes»
Διαφορετική εικόνα από εκείνη που επικράτησε στις αγιογραφίες
Πόσο θα επηρεαστεί το οικοσύστημα και το κλίμα της Γης
Σε όλο τον κόσμο γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη ανθεκτικών καλλιεργειών
Μερικά από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα παιχνίδια πρωταγωνιστούν στο επετειακό clip
Μια επένδυση που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια
Χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο ανθρώπινης πλύσης
«Εξαιρετικά ανεπαρκής ο έλεγχος - Επιλέγει να μην τον εφαρμόσει»
Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το αφήσουμε απλώς στους τεχνολόγους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.