Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: Άλλαξε γνώμη ο μεγαλομέτοχος του Twitter

Δεν μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μερίδιο 9,2% στην Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ © ΕPA Pool

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, λίγες μέρες αφότου έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός του και του προσφέρθηκε μια θέση.

Σε ένα tweet το απόγευμα της Κυριακής, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας social media, Parag Agrawal, είπε ότι ο Μασκ επρόκειτο να διοριστεί επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο. 

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla μας «ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου», είπε ο Agrawal, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Agrawal πρόσθεσε ότι πίστευε ότι αυτό ήταν «για το καλύτερο» και ότι ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, το Twitter «θα παραμείνει ανοιχτό στη συμβολή του».

Πριν λίγες ώρες πάντως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla συνέχιζε να προτείνει νέες δυνατότητες για την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μεταφέροντας τις πιθανές αλλαγές απευθείας στους χρήστες της εφαρμογής.

Σε δημοσκόπηση στο Twitter, ο επιχειρηματίας ρώτησε τους ακολούθους του εάν το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να κινηθεί προς την αφαίρεση του «w» από το όνομά του, προσφέροντας χαριτολογώντας την επιλογή «ναι» και «φυσικά».

Σε λιγότερο από μία ώρα, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι απάντησαν στην ερώτηση, η οποία ήρθε αφότου, τη νύχτα του Σαββάτου, πρότεινε αρκετές αλλαγές στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης μιας φθηνότερης συνδρομητικής υπηρεσίας του Twitter Blue και της επιλογής πληρωμής σε κρυπτονομίσματα.

 

Ο Μασκ έχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του στο Twitter για να λάβει επιχειρηματικές αποφάσεις.

Έλον Μασκ: Μεγαλομέτοχος του Twitter το οποίο επέκρινε στο παρελθόν

Ο Έλον Μάσκ την περασμένη Δευτέρα αγόρασε ποσοστό 9% μόλις την παρασμένη Δευτέρα σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μία νέα δική του πλατφόρμα social media, φαίνεται ότι από τις 14 Μαρτίου έχει παθητικό μερίδιο (passive stake) 9,2% στην Twitter.

Μόλις πριν μερικές ημέρες, ο Μασκ είχε επικρίνει την εταιρεία μέσω poll στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου διρρωτήθηκε δημοσίως εάν η πλατφόρμα συμμορφώνεται με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. «Δεδομένου ότι το twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να συμβεί;» ρώτησε ο ίδιος μέσω twitter.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μασκ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά ενεργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου έχει και περίπου 80 εκατ. followers. Μάλιστα, μερικά από τα tweets των τελευταίων ετών τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ανάρτησής του τον Αύγουστο του 2018, για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Tesla, όπου δήλωσε επίσης ότι έχει διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ