Τεχνολογια - Επιστημη

Youtube και Facebook μπλοκάρουν ρωσικά ΜΜΕ στην Ευρώπη

Το Youtube στα χνάρια της Meta και του Tik Tok

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
youtube.jpg
Youtube © Pixabay / StockSnap

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η απόφαση του Youtube και της Facebook να αποκλείσει ρωσικά ΜΜΕ στην Ευρώπη - Μέτρα κατά της προπαγάνδας της Ρωσίας.

Το YouTube ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (1/3) ότι θα αποκλείσει ρωσικά ΜΜΕ από την Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τις παρόμοιες απαγορεύσεις στις οποίες προχώρησε νωρίτερα το Facebook και το Tik Tok.

Συγκεκριμένα, το Youtube θα μπλοκάρει τα μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik. «Θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν πλήρως τα συστήματά μας. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο για να λάβουν γρήγορα μέτρα», είπε ο υπεύθυνος ροής του Youtube.

Η απαγόρευση του YouTube θα ισχύει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι απαγορεύσεις από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχονται καθώς οι δυτικοί ηγέτες ασκούν αυξανόμενη πίεση σε αυτές τις εταιρείες τεχνολογίας για να περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η Μόσχα μπορεί να διαδώσει την προπαγάνδα της, κυρίως μέσω κυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, σε ένα διεθνές κοινό.

Το Youtube είχε μπλοκάρει τα μέσα RT και Sputnik από το να κερδίζουν χρήματα από τη διαφήμιση στα κανάλια τους στο YouTube ή από την αγορά διαφημίσεων στο Facebook.

Με πληροφορίες από Politico, Euronews

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ