Ταξιδια

Η Γαύδος ανάμεσα στους «άγνωστους παραδείσους» του κόσμου

Σύμφωνα με λίστα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Thrillist

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82750-166857.jpeg

«Τα 12 καλύτερα νησιά που δεν έχεις ακούσει ποτέ» είναι η λίστα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Thrillist, μέσα στην οποία βρίσκεται και η Γαύδος. Πρόκειται για απομονωμένους παραδείσους που ακόμη δεν έχουν εξάψει την περιέργεια των τουριστών που εξερευνούν εξωτικά μέρη ανά την υφήλιο. Παρθένες παραλίες, ήσυχοι κάτοικοι, μέρη που βλέποντας φωτογραφίες τους σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι.Το Thrilist παραθέτει και τους λόγους που παραμένουν άγνωστοι προορισμοί. 

Η λίστα

Γαύδος, Ελλάδα

image

Γνωστή κυρίως στους Έλληνες λάτρεις του κάμπινγκ. Δίπλα από την Κρήτη, η οποία συνήθως μονοπολεί το ενδιαφέρον των τουριστών από το εξωτερικό. Κατά τα άλλα πανέμορφη και αρκετά «παρθένα» ακόμη. 


Mustique, St. Vincent and the Grenadines

image

Κάποτε το νησί αυτό είχε πολύ απαιτητικά στάνταρ για να μπορέσεις να το επισκεφθείς, καθώς έπρεπε να κάνεις αίτηση πριν το επιχειρήσεις και να γίνει δεκτή. Πια μπορεί όχι τόσο, αλλά οι υψηλές τιμές το κατατάσσουν απαγορευτικό για τους περισσότερους.


Fernando De Noronha, Βραζιλία

image

Αυτή η σειρά νησιών ανήκει σε προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή, όπου μόνο 420 τουρίστες επιτρέπονται συγχρόνως.


Pitcairn Island, Νότιος Ειρηνικός

image

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται 531 χιλιόμετρα μακριά στο νησί Mangareva, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνεις 3 ημερών ταξίδι.


North Sentinel Island, Κόλπος της Βεγγάλης

image

Το νησί αυτό δεν φημίζεται για τη φιλοξενία του. Πολλές είναι οι ιστορίες για τα «καμώματα» των ντόπιων προς τουρίστες.


Vieques, Πουέρτο Ρίκο

image

Το νησί αυτό βρίσκεται σε περιοχή αεροπορικών βομβαρδισμών και οι τουρίστες συνηθίζουν τα αποφεύγουν τέτοιες περιοχές.


Palm Jumeirah, Ντουμπάι

image

Πρόκειται για ένα τεχνήτο νησί, στο οποίο τα περρισότερα κτίρια ακόμη βρίσκονται υπό κατασκευή. 


Lamu, Κένυα

image

Είναι ένα μέρος όπου έχουν ξεσπάσει πειρατικές επιδρομές από Σομαλούς και βρίσκεται ακόμη αρκετά μακριά από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών.


Utila, Ονδούρα

image

Ελκύει κυρίως του δύτες καθώς έχει 12 οργανωμένα σημεία για καταδύσεις, όχι ακίνδυνες, καθώς εκεί ζουν πολλοί φαλαινοκαρχαρίες. Δυστυχώς δεν μπορεί να το εντοπίσει κάποιος στους χάρτες.


Palmyra Atoll, Ειρηνικός Ωκεανός

image

Το νησί αυτό θεωρείται ερευνητικό κέντρο και οι επισκέπτες περιορίζονται σε εθελοντές, ερευνητές, φοιτητές με ειδίκευση καθώς και σε δωρητές.


Staniel Cay, Exuma Cays, Μπαχάμες

image

Ο απόλυτος προορισμός για διάσημους, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Όπρα. Ωστόσο δεν περιορίζει τους επισκέπτες (εκτός από τις υψηλές τιμές) και θεωρητικά μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί αυτό το νησί.


Saba, Καραϊβική

image

Έχει το μικρότερο αεροπορικό διάδρομο, μόλις περίπου 400 μέτρα. Όσο για το διάδρομο προσγείωσης, περνάει ανάμεσα από δύο λόφους και καταλήγει στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ