Ταξιδια

Η Σαντορίνη της Μαρίας Μπέη

«Η ενέργεια, η χαλάρωση και η ηρεμία που μου προσφέρει με ωθούν σε δημιουργικές ιδέες, εκεί… εμπνέομαι»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σαντορίνη της Μαρίας Μπέη

Η νικήτρια του MasterChef 2023 Μαρία Μπέη γράφει για τη δική της Σαντορίνη 

Ο ρομαντισμός του νησιού αναδύεται σαν τη λάβα του ηφαιστείου με μοναδικά συναισθήματα, πρωτόγνωρα και απερίγραπτα. Πριν από 3 χρόνια επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σαντορίνη και κατάλαβα από το πρώτο λεπτό ότι βρήκα το αγαπημένο μου ελληνικό νησί. Λάτρεψα τα πάντα στο νησί που βγήκε από τα έγκατα της γης – τους ανθρώπους, τα τοπικά προϊόντα, τα σοκάκια, την αύρα που νιώθεις από το ηφαίστειο, αλλά το αγαπημένο μου είναι το φημισμένο ηλιοβασίλεμα.

Η Σαντορίνη της Μαρίας Μπέη

Η Οία μπαίνει στην ψυχή σου με τη μία. Κάθε φορά απολαμβάνω να αγναντεύω εκεί το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της και το απόκοσμο τοπίο της Καμένης. Οι παραλίες που επιλέγω να κάνω τις βουτιές μου είναι η Άσπρη και η Κόκκινη, ενώ κάνω μια στάση πάντα στα σοκάκια της Οίας που η διασκέδαση ξεχειλίζει, μου φτιάχνει τη διάθεση.

Η Σαντορίνη της Μαρίας Μπέη

Στις καλοκαιρινές μου διακοπές στη Σαντορίνη πάντα επισκέπτομαι μικρές παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά προϊόντα και γνήσιο ελληνικό φαγητό. Θέλω να δοκιμάζω συνταγές πολλών ετών φτιαγμένες με αγάπη, ενώ δεν μπορώ να αντισταθώ στα τοπικά κρασιά με θέα το απέραντο γαλάζιο. Αγαπημένο κρασί φυσικά ένα πολλών ετών, το βινσάντο, το παραδοσιακό γλυκό κρασί με το σκούρο, μπρούτζινο χρώμα. Η Σαντορίνη όμως δεν φημίζεται μόνο για τα κρασιά της, αλλά και για πολλά προϊόντα όπως η απίστευτη φάβα της, η κάπαρη και φυσικά τα καλύτερα ντοματίνια που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Ως μαγείρισσα, οι διακοπές μου συνδυάζονται περισσότερο με το φαγητό, τη γεύση και τη μυρωδιά – το νησί αυτό μπορεί να μου τα προσφέρει απλόχερα.

Η Μαρία Μπέη.

Στη Σαντορίνη με την εκρηκτική ομορφιά επιλέγω να επιστρέφω ξανά και ξανά για τις μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητά μου. Η ενέργεια, η χαλάρωση και η ηρεμία που μου προσφέρει με ωθούν σε δημιουργικές ιδέες, εκεί… εμπνέομαι.

Η Σαντορίνη της Μαρίας Μπέη

*H Μαρία Μπέη είναι η νικήτρια του MasterChef 2023.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ