- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η Άνδρος του Μπάμπη Ζιντίλη
«Όσο για την αγαπημένη μου ταβέρνα στο νησί είναι η Αγιά Μαρίνα στο Στιβάρι. Ταυτισμένη, θα έλεγα, με τα παιδικά μου χρόνια»
Ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης γράφει για τη δική του Άνδρο
Αν μιλάμε για το αγαπημένο μου νησί, στο οποίο τα τελευταία 7 χρόνια τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο θα βρεθώ εκεί, μιλάμε σίγουρα για την Άνδρο. Το αγαπώ πολύ αυτό το νησί… Για τους ανθρώπους του, γιατί έχει πολλά κρυφά σημεία για τα οποία πρέπει να ψαχτείς γερά για να τα βρεις –ρωτάω τους ντόπιους, τον μανάβη, τον ψαρά–, γιατί όταν τα βρίσκεις πάντα σε αποζημιώνουν, γιατί ακόμα διατηρεί χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άμα θες δεν μπορείς να ζήσεις και πιο έντονα. Σε όλα τους όμως έχουν ακόμα ποιότητα, είτε φας σε ένα ταβερνάκι που μαγειρεύει μια γιαγιά είτε πιεις ένα ποτό στο κοσμικό μπαρ της Χώρας.
Για χαλαρή απογευματινή βόλτα θα πάω στη Χώρα και στα παλιά Χασάπια, όπως τα λέγανε οι παλιοί Ανδριώτες, στο Νeo Βar. Η καλύτερη pizza του νησιού μαζί με προσεγμένα cocktails. Δεν χάνεις πουθενά!
Αν σε ενδιαφέρει να ζήσεις μια πραγματικά νησιώτικη εμπειρία προτείνω ανεπιφύλακτα τη βαρκάδα με τον καπετάνιο Γιώργο Μαμάη, που θα τον βρεις στο λιμάνι του Μπατσιού. Βουτιές, παιχνίδια, όμορφες εικόνες, με αποκορύφωμα το να ψαρεύεις αχινούς και μετά από λίγο να τους απολαμβάνεις στο κατάστρωμα με λεμονάκι και κρασάκι. Μοναδικές στιγμές!
Αν βρίσκομαι τη συγκεκριμένη ημέρα στο νησί θα επισκεφθώ σίγουρα το πανηγύρι στη Βουρκωτή. Από τα πιο ψηλά σημεία στο νησί. Νομίζω γύρω στα 900 μέτρα είναι το υψόμετρο. Θέα, παραδοσιακή μουσική, ντόπια προϊόντα και πολύ δροσιά. Θέλει μπουφανάκι.
Για ένα ωραίο μπάνιο προτείνω την παραλία της Πλάκας. Έχει κάτι τρομερά μικρά σπιτάκια που τα χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι ψαράδες για να προφυλαχθούν όταν ανέβαζε καιρό η θάλασσα. Τώρα έχουν διαμορφωθεί σε πανέμορφα παραθεριστικά σπίτια. Αξίζει την επίσκεψη.
Όσο για την αγαπημένη μου ταβέρνα στο νησί είναι η Αγιά Μαρίνα στο Στιβάρι. Ταυτισμένη, θα έλεγα, με τα παιδικά μου χρόνια. Πλαστική καρέκλα, το κύμα να σου έρχεται στα πόδια, καλαμαράκι και ουζάκι. Τι άλλο αναζητάς στις στιγμές της καλοκαιρινής σου ξεγνοιασιάς, αν όχι μνήμες;
*O Μπάμπης Ζιντίλης είναι pastry chef.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
...και την αξίζει γιατί σηκώνει βάρη περισσότερα απ' όσα αντέχει - να τα λέμε κι αυτά
Μερικές συμβουλές για να πετάξεις με χαμηλού κόστους αεροπορική, χωρίς να κλαις το πορτοφόλι σου
«Η κάθε στιγμή εκεί ήταν συγκλονιστική»
Εδώ οι Βρετανοί του Αστερίξ είναι ακόμα αναγνωρίσιμοι, πίνουν τσάι και μαζεύονται στα σπίτια τους στις 6μμ που κλείνουν τα μαγαζιά του γραφικού Γκίλντφορντ
Στη λίστα του Far Away Travel Blog
Ρεκόρ αφίξεων από τον Μάιο
Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ιστορική περιοχή και την άγρια ομορφιά της
Η αγγλική εξοχή είναι μια μαγεία, αν είσαι φτιαγμένη από ατσάλι, με κόκκαλα και μυς που αντέχουν στην υγρασία
Ένα τραπέζι για δύο στο εστιατόριο του Gabriel, παρακαλώ!
Το πρόγραμμα «Φως Παντού» για τον φωτισμό των βράχων της περιοχής
Κάποια μέρη στην Ευρώπη, πέρα από την ομορφιά τους, σε κάνουν να σκεφτείς τι σημαίνει να είμαστε ενωμένοι. Η επίσκεψη σε αυτά σε φέρνει πιο κοντά στην ουσία της ευρωπαϊκής ιδέας.
Τα παράξενα ηφαίστεια που φτιάξανε αυτήν τη Γη, φτιάξανε κι αυτόν τον μαγικό τόπο!
Το αφιέρωμα του National Geographic για το νησί των Κυκλάδων
«Tο πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων»
Η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα γράφει και για τη γαστρονομική γέφυρα που έχει στηθεί με διαγωνισμούς και σεφ απ' όλον τον κόσμο
Ο Γιαν Χένρικ Σβαν εξήγει γιατί για έναν συγγραφέα η Σάμος, είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη στη γη
Τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι, κοιτάω τις φωτό που τράβηξα τους τελευταίους δυο μήνες στο κινητό και ψάχνω να το βρω. Πού πήγε; Φεύγει όντως; Κι αν φεύγει, πού πάει;
Ο ηθοποιός γράφει για το νησί και την καλύτερη εποχή να το επισκεφθείς
Ιταλία-Γαλλία, σκέψεις και ιδέες για ένα road trip
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.