Ταξιδια

Η Άνδρος του Ησαΐα Ματιάμπα

«Ένα νησί που δεν θα το βαρεθώ ποτέ για πολλούς λόγους (και που δεν μπορώ να τους αποκαλύψω όλους βέβαια…)»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ησαΐας Ματιάμπα

Ο Ησαΐας Ματιάμπα, τραγουδιστής, μουσικός, δάσκαλος τραγουδιού και ηθοποιός, γράφει για τη δική του Άνδρο

2007, η χρονιά που πήγα για πρώτη φορά στο νησί αυτό. Που δεν του φαινόταν στην αρχή. Που έπρεπε να μάθεις από τους ντόπιους τα διάφορα μυστικά του και τις τοποθεσίες. Που η αγάπη μου μεγάλωνε επίσκεψη με την επίσκεψη. Που οι φίλοι μου με έκαναν να το λατρέψω τόσο, ώστε και με την οικογένειά μου πλέον θέλω να πηγαίνω εκεί συνέχεια. Ένα νησί που δεν θα το βαρεθώ ποτέ για πολλούς λόγους (και που δεν μπορώ να τους αποκαλύψω όλους βέβαια…).

Mιλάω για την αγαπημένη μου Άνδρο!

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, αλλά νιώθω πως θα ήταν καλό να σας παρουσιάσω κάποια tips που θεωρώ πως αξίζει να γνωρίζετε για να απολαύσετε καλύτερα την Άνδρο.

Ας ξεκινήσουμε με κάποια σημεία και διαδρομές από τη στιγμή που φτάνει κανείς στο λιμάνι και πηγαίνοντας προς τη Χώρα. Φέτος ακόμα δεν έχω πάει, οπότε καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρετε αν υπάρχουν κάποια από τα μέρη που προτείνω.

Στο Γαύριο υπάρχει το υπέροχο Απόμερο με βάφλες, κρέπες και ποτά. Πολύ καλά ψαρικά θα βρείτε στο Καραβοστάσι, ενώ για κρεατικά θα πάτε στον Κόσση. Η ταβέρνα της Ρένας κάνει εξαιρετικά σουβλάκια και ντόπια λουκάνικα.

Στο Μπατσί, δίπλα στα σκαλάκια, θα βρείτε το καλό κοκτεϊλάδικο ALS, ενώ υπάρχει και το πολύ συμπαθητικό μπαράκι Καπρίτσιο. Φυσικά έχει κι άλλα το όμορφο Μπατσί, είναι ένα μέρος που το αγαπάει ο κόσμος και πλημμυρίζει τα μαγαζιά του.

Στο Νημποριό έχει μαγαζί με τρομερή ντόπια τυρόπιτα (σφολιάτα) που έχει ανοίξει και στη Χώρα. Στη Χώρα θα πρότεινα για φαγητό την Ενδοχώρα και την Ασημόλευκα, και για τσίπουρα, ούζα και ασύλληπτα μεζέδια τον Πλάτανο. Τοπ μπαράκι για μένα είναι η Λήθη. Στο Κόρθι προτείνω για φαγητό το Sea Satin Nino και το Ζάχαρη κι Αλάτι. Ενώ τρομερά κοκτέιλ, γλυκάκια και τσιμπηματάκια βρήκα στο Centro.

Αγαπημένες παραλίες, η κάθε μια με το δικό της ύφος: Χρυσή Άμμος, Φελλός, Κυπρί (εκεί που είναι τα σερφ), ο Ζόρκος για πιο ηρεμία, τα Άχλα με το λεπτό λευκό βοτσαλάκι, η απομονωμένη Βόρη για πιο πριβέ καταστάσεις, το περιβόητο Της Γριάς το Πήδημα, οι Αποθήκες με τον όμορφο κολπίσκο, η πολυσύχναστη Πίσω Γυάλια και το Βιτάλι.

Αν είναι στο στιλ σας, να επισκεφθείτε και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας που χρονολογείται από το 1325. Είναι και άλλα πολλά, αλλά είναι καλύτερο να τα ψάξετε και να τα βρείτε μόνοι σας. Όπως χωριά, μοναστήρια κι άλλες ταβέρνες κι αλλά μπαράκια κι άλλες παραλίες, μονοπάτια για πεζοπορίες, πηγές όπως η Σάριζα, των Μαινήτων κ.ά. Όρεξη και χρόνο να έχετε. Αν μάλιστα βρείτε και άκρη με σκάφος, τότε θα πάθετε κοκομπλόκο με την Άνδρο.

Αλλά η θάλασσα έτσι κι αλλιώς είναι μαγεία όπου και να είσαι.

Καλό καλοκαίρι!

* Ο Ησαΐας Ματιάμπα είναι τραγουδιστής, μουσικός, δάσκαλος τραγουδιού και ηθοποιός. Το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιεί μία σόλο μουσική περιοδεία «Acoustic live» και παράλληλα περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο με την κωμωδία «Άντρες με τα όλα τους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ