Ταξιδια

Η Kάλυμνος των Σεβαστής Χαλκίτη και Μιχάλη Γερακιού

Για πεζοπορίες και αναρρίχηση ή βουτιές σε μπλε νερά, οι επιλογές ατέλειωτες

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σεβαστή Χαλκίτη και ο Μιχάλης Γερακιός του "The Kalymnos Experience"

Οι ιδιοκτήτες του The Kalymnos Experience γράφουν για τη δική τους Κάλυμνο

Σκέψου τα καλύτερα παιδικά καλοκαίρια σου και τώρα φαντάσου τα αντίστοιχα της ενήλικης ζωής σου να τα ξεπερνούν. Αυτό ζεις στην Κάλυμνο. Στο καθηλωτικά επιβλητικό τοπίο της, ξυπνάς χωρίς βιασύνη και παίρνεις τα βουνά. Ο ήλιος κρύβεται πίσω τους, σχεδόν όλο το πρωί, οι επιλογές ατελείωτες, δεν σε φτάνουν τα καλοκαίρια για να τις εξαντλήσεις. Πας για πεζοπορία σε σεληνιακά terrain ή στη Via Ferrata να δεις την Τέλενδο απέναντι σε ίσο μπόι. Αναρριχάσαι σ’ έναν κορυφαίο παγκοσμίως προορισμό, αναμετράσαι με τον βράχο, χώνεσαι σε σπήλαια στα έγκατα τα γης, βλέπεις ναούς από σταλακτίτες. Περπατάς μέσα σ’ ένα «δάσος» από αλισφακιές –φασκομηλιές, ντε–, καταλήγεις τετ-α-τετ με υπεραιωνόβιες ελιές, παίρνεις κατσικόδρομο, φτάνεις σε μοναστήρια κάτασπρα που κρέμονται στα βράχια. Δεν χωράει τόση αγριάδα, δεν τελειώνει.

Πας θάλασσα, μπαίνεις στο σκάφος. Τα νερά ακίνητα. Μπλε γυαλιστερό σεντόνι, σε ξελογιάζουν. Δεν αντιστέκεσαι, πολλές γενιές πίσω δεν αντιστέκεσαι, φουντάρεις αρόδο, βουτάς, ξαναγεννιέσαι. Καβατζάρεις την Τέλενδο και η θάλασσα μπορεί τώρα να αλλάξει, θυμάσαι τον λόγο για τον οποίο είναι γένους θηλυκού. Το ένα της πρόσωπο πιο όμορφο από το προηγούμενο. Ξαναβουτάς στο πηχτό μπλε, δεν το χορταίνεις, συνεχίζεις σε νησίδες τριγύρω, σε ερημικές παραλίες. Στήνεις σκηνή, στήνεις πανηγύρι, στήνεις ελευθερία.

Ξαναλύνεις κάβο, φεύγεις. Ίσως τα δελφίνια που ζουν εδώ, να σου κάνουν παρέα για λίγο. Αντικρίζεις εκτυφλωτικό γαλάζιο και δίπλα, όλο βουνά. Ταξιδεύεις πάνω στη δροσιά και γύρω «κάψη», βράχια, ογκόλιθοι ξεροί που αχνίζουν. Ο χρόνος έχει σταματήσει μες στην ομορφιά.

Δεν ξέρεις καλύτερο καλοκαίρι από αυτό στην Κάλυμνο. Το ονομάζεις «The Kalymnos Experience» για να μπορείς να διηγείσαι αυτήν την ομορφιά καθημερινά. Καλείς όλο τον κόσμο να το ζήσει με μια προειδοποίηση: όποιος έρχεται ξανάρχεται.

* Η Σεβαστή Χαλκίτη είναι vegan chef και ο Μιχάλης Γερακιός skipper & yoga instructor. Experience designers και οι δύο και ιδιοκτήτες του The Kalymnos Experience.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ