Ταξιδια

Από τα 550 μέτρα του ψηλότερου πύργου στη λίμνη Muskoka: Έτσι μοιάζει το καλοκαίρι στο Τορόντο

Οι καλοκαιρινές διακοπές στο Τορόντο συνδυάζουν καταρράκτες, βαρκάδες και ποδηλασία στα νησιά

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Wards Island

Μust do αξιοθέατα του Τορόντο και οι καλοκαιρινές εξορμήσεις γύρω από την πόλη του Καναδά που θα σε συναρπάσουν

Χρόνια προγραμμάτιζα ένα ταξίδι σε συγγενείς μου στο Τορόντο. Πολλές ημερομηνίες είχαν πέσει το τραπέζι άλλα η πιο βολική περίοδος για την υπόλοιπη παρέα ήταν η αρχή του καλοκαιριού. Για μένα ήταν η πιο ακατάλληλη ημερομηνία, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Δεν ήταν άλλωστε καθόλου κακή ιδέα να ξεκινήσω το καλοκαίρι μου με ένα ταξίδι στον Καναδά. Έχασα τον ύπνο μου μια βδομάδα με στόχο να τακτοποιήσω εσπευσμένα κάποιες υποχρεώσεις και να μπορέσω να διασχίσω τον ατλαντικό ανενόχλητη. 

Ταξίδι στους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Η αλήθεια είναι ότι είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς, αν βρεθεί στο Τορόντο, είναι να ταξιδέψει 130 χιλιόμετρα μακριά και να φτάσει στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό το μέρος ως το «όγδοο θαύμα» του κόσμου. Μιλάμε ουσιαστικά μια σειρά από καταρράκτες  που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών.

Niagara Falls
Niagara Falls

Παρόλα αυτά, οι ντόπιοι ενίοτε διαχωρίζουν «στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού» τους καταρράκτες του Καναδά από εκείνους των ΗΠΑ, θεωρώντας τα δύο διαφορετικά αξιοθέατα. Εγώ θα πω πως το θέαμα είναι συνολικά καθηλωτικό. Με το που βρέθηκα μπροστά στους καταρράκτες, «κρεμάστηκα» από τα κάγκελα, παρατηρούσα τα -όλων των αποχρώσεων του μπλε- νερά και προσπαθούσα να επεξεργαστώ την εικόνα.    

Ο χαρακτήρας του Τορόντο

Αφετηρία για να αφουγκραστεί κανείς τον παλμό της πόλης του Τορόντο είναι να κάνει βόλτες στους δρόμους του κέντρου. Δυο λεπτά αρκούν για να παρατηρήσει τα επιβλητικά κτίρια, τους ουρανοξύστες με τους αμέτρητους ορόφους, καθώς και τις αμέτρητες εθνικότητες των ανθρώπων της πόλης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι γύρω μου, που εκπροσωπούσαν άλλοτε τους πολιτισμούς τους και άλλοτε απλώς τις προσωπικότητες του, με έκαναν να νιώσω μια έντονη αίσθηση αποδοχής και ελευθερίας που δεν είχα βιώσει ποτέ άλλοτε. Σε αυτό συνέβαλε η ευγένεια του λαού αυτού, η οποία είναι άλλωστε παροιμιώδης.

Toronto buildings

CN Tower: Ο δημοφιλής πύργος του Τορόντο

Στο κέντρο της πόλης είναι εκεί που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το CN Tower. Ο δημοφιλής πύργος του Τορόντο αποτελεί την ψηλότερη κατασκευή στο δυτικό ημισφαίριο, που ξεπερνά τα 550 μέτρα. Η θέα, φτάνοντας στο κύριο επίπεδος παρατήρησης, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Εμείς ανεβήκαμε ένα επίπεδο πάνω και φάγαμε στο «360: The Restaurant at the CN Tower». Η επιλογή να γευματίσεις εκεί είναι από εκείνες που λες: «Αφού ήρθα ως εδώ ας το κάνω και αυτό!». Ο πύργος περιστρέφεται καθόλη την διάρκεια του χρόνου που έχεις στην διάθεσή σου για να φας και αυτό καθιστά την εμπειρία ξεχωριστή. Σε μια ειλικρινή αποτίμηση: κατανόησα τις υψηλές τιμές, άλλα περίμενα να ήταν περισσότερο ικανοποιητική η γαστρονομική εμπειρία.

CN Tower View

Ripley's Aquarium

Μια ανάσα δίπλα από το CN Tower βρίσκεται το Ripley's Aquarium, το οποίο θα κατέτασσα στην κατηγορία «Definitely recommended». Ως ένας άνθρωπος που εντυπωσιάζεται με στη θέα των ασυνήθιστων ζώων, το Ripley ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ripleys Aquarium

Όσο ο κινούμενος διάδρομος με μετέφερε μέσα στην Dangerous Lagoon, εγώ είχαν κολλήσει το πρόσωπο μου στο τζάμι και παρατηρούσα τους καρχαρίες, τις φάλαινες και όλα τα υπόλοιπα παράξενα είδη ψαριών.

Ripley's Aquarium

The Distillery District: Η συνοικία που αξίζει να επισκεφτείς στο Τορόντο

Καθώς πληροφορηθήκαμε πως στην Ελλάδα είχαν μπει για τα καλά σε θερμοκρασίες και διάθεση καλοκαιριού ψάχναμε ένα μέρος με καλοκαιρινό vibe να ξοδέψουμε τις βραδινές ώρες. Η συνοικία του Distillery District εξυπηρετούσε τέλεια τις ανάγκες μας. Χρειάστηκε μόνο μισή ώρα με τα πόδια από το ενυδρείο για να φτάσουμε στο Distillery District, γεγονός πρωτοφανές για μια μεγάλη πόλη σαν το Τορόντο, όπου δεν συνηθίζεται να την περπατάς με τα πόδια.

The Distillery HistoricDistrict

Στην συνοικία Distillery District έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τα κτίρια του 19ου αιώνα, δηλαδη το παλαιό αποστακτήριο της περιοχής, σε ένα μέρος άκρως ρομαντικό και χαλαρωτικό, γεμάτο εξεζητημένα καφέ και εστιατόρια. Δε μπορείς  να αγνοήσεις ότι όλα στην περιοχή αποπνέουν ένα ευρωπαϊκό στυλ. Μπύρα και Canadian burger σε μια pub της περιοχής είναι εμπειρία που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Toronto Islands

Έχετε επισκεφθεί ποτέ νησί με κόστος εισιτηρίου έξι ευρώ; Στο Τορόντο με αυτά τα χρήματα μπορείτε να επισκεφθείτε όχι ένα νησί, άλλα δεκαπέντε!

Ήταν Τετάρτη στις οκτώ το πρωί, όταν αποφάσισα να ακολουθήσω μια ομάδα ποδηλασίας στην προγραμματισμένη τους εξόρμηση. Ξεκινήσαμε από το Kipling και διασχίσαμε με το ποδήλατο μια κεντρική οδό της πόλης μέχρι να φτάσουμε στον τερματικό σταθμό των ferry Jack Layton και να πάρουμε το πλοίο. Σε δεκατρία μόλις λεπτά, και ενώ απολαμβάναμε την θέα της λίμνης και του ορίζοντα του Τορόντο, είχαμε φτάσει στα Toronto islands. Πορευτήκαμε με το ποδήλατο στους τρεις κύριους προορισμούς των δεκαπέντε νησιών που συνδέονται μεταξύ τους: το Centre Island, το Wards Island και το Hanlan's. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τα ελληνικά νησιά με τα νησιά του Toronto, αξίζουν ωστόσο μια επίσκεψη.

Cafe στα νησιά του Τορόντο

Muskoka

Τελευταίο και καλύτερο: Muskoka. Αν θέλετε να επιχειρήσετε να βγείτε άλλη μια φορά έξω από το Τορόντο, η περιοχή του Muskoka στο Οντάριο είναι η καλύτερη επιλογή. Το φυσικό μεγαλείο της περιοχής σε συνδυασμό με τα ονειρεμένα ξύλινα σπίτια που βρίσκονται στην προκυμαία συνθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό. Η βαρκάδα στην λίμνη Muskoka και το πρωινό ξύπνημα στην προκυμαία μου έχουν εντυπωθεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Steven Spielberg, ο Tom Hanks και ο Justin Bieber περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εκεί.

Muskoka Ontario

Must-do:

Αν θέλεις να βιώσεις απόλυτα την καναδική κουλτούρα, πρέπει να γνωρίζεις πως τα αγαπημένα αθλήματα των Καναδών είναι το ice hockey, το baseball και το soccer. Αν αποφασίσεις να επισκεφτείς καλοκαίρι το Τορόντο, αυτό που προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις live είναι ένα ματς Baseball.

Στα Top των μουσείων κερδίζουν το Casa Loma και το Royal Ontario Museum. Για να τα επισκεφτείς φρόντισε να διαθέτεις άφθονο χρόνο γιατί ο αριθμός των εκθεμάτων είναι τεράστιος.

Τέλος, αν είσαι και εσύ από εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να παραλείψουν μερικά ψώνια στις διακοπές τους, τότε από τα πολυάριθμα εμπορικά κέντρα του Τορόντο ιδανικό είναι το CF Toronto Eaton Center. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο στο Τορόντο, όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τόσο αυξάνονται και οι τιμές. Σε κάθε περίπτωση, το Eaton Center  βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει ποικιλία καταστημάτων για κάθε budget και πολλές επιλογές φαγητού.

Toronto city hall

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ