- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To Λασίθι της Στεφανίας Λυμπερακάκη
«Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες»
Η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη γράφει για τη δική της Ελούντα στο Λασίθι της Κρήτης
Ο πρώτος προορισµός µου, αµέσως µετά την επιστροφή µου από τον φετινό διαγωνισµό της Eurovision στο Amsterdam της Ολλανδίας, ήταν η όµορφη Κρήτη. Πιο συγκεκριµένα επισκέφθηκα την πόλη της Ελούντας. Εκεί έµεινα για λίγες ηµέρες µε σκοπό να ξεκουραστώ και να απολαύσω τις οµορφιές που κρύβει η Ελλάδα, η χώρα από την οποία και κατάγοµαι. Ήθελα να ξεφύγω από την πίεση των προηγούµενων ηµερών και στην Κρήτη το κατάφερα εξαιρετικά. Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες του νησιού. Το κρητικό φαγητό οµολογώ πως µε άφησε έκπληκτη – ακόµα και τώρα µπορώ να επαναφέρω στη µνήµη µου τις απίστευτες γεύσεις, καθώς οι µυρωδιές, η καλή ποιότητα των τοπικών τροφίµων και οι ξεχωριστοί συνδυασµοί κάνουν τα ντόπια φαγητά πεντανόστιµα και αυθεντικά. Η διαµονή µου έγινε στο ξενοδοχείο Elounda Mare Hotel όπου και απόλαυσα την εξαιρετική φιλοξενία του προσωπικού αλλά και των ντόπιων.
Στην Ελούντα ενδιαφέρθηκα αρκετά, όσο διάστηµα έµεινα εκεί, για την ιστορία της Κρήτης όσο και του µικρού νησιού απέναντι, της ιστορικής Σπιναλόγκας µε την οποία συγκινήθηκα ιδιαίτερα. Μια ιστορία που δύσκολα µπορείς να κρατήσεις τα δάκρυά σου όσο σκληρός χαρακτήρας και να είσαι. Επίσης γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που µε τεράστια χαµόγελα και όλη τους την καλοσύνη µε πλησίασαν για να µου σφίξουν το χέρι αλλά και να µε κεράσουν τοπικές «λιχουδιές», κάτι που την Κρήτη άλλωστε τη χαρακτηρίζει.
Η φιλοξενία και η φροντίδα των ντόπιων, ειδικά η επιµονή τους στο να σε αφήσουν ευχαριστηµένο και απόλυτα ικανοποιηµένο, είναι κάτι το οποίο δεν µπορείς να µην το εκτιµήσεις. Αγαπηµένη µου Κρήτη, θα σε ανακαλύψω ολόκληρη, το υπόσχοµαι! Σύντοµα θα επιστρέψω ξανά να γυρίσω µία προς µία όλες αυτές τις παραλίες που λίγοι έχουν τη δυνατότητα να χαρούν.
*Η Στεφανία Λυµπερακάκη είναι τραγουδίστρια και φέτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision.
Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για το Λασίθι εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις ταξιδιωτών
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις χρηστών
Συγκρατημένη η ζήτηση σύμφωνα με τη FedHATTA - Οι εκδομείς επιλέγουν οικονομικότερες αποδράσεις
Το Χάρλεμ, ο κόσμος της Μάρτζορι Έλιοτ και οι νέες εμπειρίες που αναζωπυρώνουν το συναίσθημα
Τριήμερο αναψυχής, μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο
Αναδείχθηκε ως αυθεντικός και ποιοτικός νησιωτικός προορισμός
Χωρίς αυστηρό πρόγραμμα αλλά με διάθεση για εξερεύνηση, μέσα από βόλτες και γεύσεις, αποκαλύπτεται η αυθεντική ψυχή ενός τόπου που αντιστέκεται στον χρόνο
Η Qantas ετοιμάζει το ιστορικό δρομολόγιο Λονδίνο-Σίδνεϊ χωρίς ενδιάμεσο σταθμό
Το εκτενές αφιέρωμα της διεθνούς τουριστικής ιστοσελίδας Travel and Tour World
Η αναπαλαίωση ενός παλιού βαγονιού και η μετατροπή του σε κατάλυμα από τους Σεσίλια Τσάβες, Μπράντον και Πολ Κίρουαν
Μνήμες κάτω από τη γη και πάνω από τον ουρανό
Ο λόγος θα σας εκπλήξει
«Το νησί παρουσιάζεται ως μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση στις Κυκλάδες»
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.