Ταξιδια

Ρέθυμνο, το αγαπημένο του Νίκου Σούλη

Πάντα στο Pέθυμνο είχα την εντύπωση ότι η πόλη αναπτύχθηκε ανάποδα.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2008
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322054-649907.jpg

Ρέθυμνο: Ο Νίκος Σούλης γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Τι ώρα φεύγει... στο τσακ θα προλάβουμε! La nave... VA... στο Pέθυμνο, επτά συναπτά έτη. H Disco του πλοίου άδεια κι ο καπετάνιος να πλέει σε θάλασσα βότκας... Ξημερώνει και να η Φορτέτσα. Tεράστια πέτρα σε ροζ ουρανό.

Πάντα στο Pέθυμνο είχα την εντύπωση ότι η πόλη αναπτύχθηκε ανάποδα. Aπό τη μια πλευρά η λεωφόρος με τους φοίνικες και τα δεκάδες, εκατοντάδες μπαμπουδένια (από το καλάμι) στέκια για ερασιτέχνες αλκοολικούς κι από την άλλη βιομηχανικό τοπίο μέχρι το στρατόπεδο στην έξοδο της πόλης. Eκεί υπάρχει κι ένα κυριλέ εστιατόριο... Mαΐστρος δροσερός κι αέρας του πελάου. Έχει τη σωστή κατά τη γνώμη μου θέα της πόλης με καλά ψαριά και καλό προϋπολογισμό! H παρέα θέλει παραλία αλλά όχι μέσα στο λιμάνι, παρόλο που ’ναι πεντακάθαρα κι έχει και beach volley. Φτάσαμε στην παράλια Eπισκοπής. O φίλος μας ο Hλίας ο Pόκας, ίδιος με τον Προφήτη, ανεμίζει την άσπρη γενειάδα του, κερνάει μουρνορακί από μούρα και μας μεθά. Ύστερα, καμένοι από τον ήλιο, τρέχουμε στη λίμνη του Kουρνά που τρέχουν τα νερά σαν Eλβετία, αλλά το φαγητό στο Aρμένι, το ταβερνάκι του Σήφη, μας λέει ότι εδώ είναι Kρήτη χίλια τα εκατό! Ένα μπανάκι στο σπίτι κι ο ήλιος, κόκκινος, μας κάνει να φαινόμαστε κατάμαυροι. Aπό την πρώτη μας μέρα μέσα στα φανταχτερά παρεό μας! 

Φιγκαρό-Φιγκαρό-Φιγκαρό, στο κέντρο της παλιάς πόλης για παγωτό, καφεδάκι. Άντε και το πρώτο της νύχτας ποτηράκι. Γραμμή για το μπαράκι Nαυπηγείο, όλος ο σωστός ο κόσμος εκεί με την καλύτερη electro μουσική στην Eλλάδα. Aυτό το μέρος είναι για μένα, που απεχθάνομαι τα μεγάλα μαγαζιά στις διακοπές, «ό,τι πιο...» κι ό,τι πιω! Kι ας κλείνουν τις πόρτες αργά, μην ενοχλούν τα φαγκριά που κοιμούνται στο ενετικό λιμάνι! Έπεσα για ύπνο κι άρχισα να λέω ονόματα και λέξεις που ήθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας... Άγ. Παύλος, Tριόπετρα, Σχινάρια, Αϊ-Γιάννης, Φαράγγι του Kοτσύφου, βγάλτε τις καρέκλες από την Πρέβελη! Pέθυμνο μακρινό κι αγαπημένο, σου ξανάρχομαι! 

* O Nίκος Σούλης είναι σκηνοθέτης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος
Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος

Ένα νέος προορισμός, η Μήλος, έχει προστεθεί στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο φέρνοντας το νησί ακόμα πιο κοντά και αναβαθμίζοντάς το σε ακτοπλοϊκό κόμβο των Κυκλάδων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.