- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκορπίνα αλά Σπετσιώτα
Υλικά 4 σκορπίνες 1 κιλό η κάθε μία καθαρισμένες, 200 ml ελαιόλαδο, 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο λιωμένες, 1 ½ κιλό ντομάτες ζεματισμένες και ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 15΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και 2΄ αργότερα τις ντομάτες. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 1½ ώρα) και η σάλτσα να μελώσει. Προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ψάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα στους 120°C. Σερβίρουμε με βλίτα βραστά ή πατάτες τηγανητές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Τα διεθνή ΜΜΕ προτείνουν το νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές και τη «χαμηλή» σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.