Ταξιδια

Η Αντίπαρος της Αλεξίας Τσακανίκα

Είτε φυσάει σε αυτό το νησάκι είτε όχι, δεν σε ενοχλεί ο αέρας και θέλεις να μείνεις στην παραλία μέχρι να βραδιάσει.

ΤΕΥΧΟΣ 535
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103019-229435.jpg

Αντίπαρος: Η Αλεξία Τσακανίκα (περιοδικό Νύφη) γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Γιατί διάλεξα να γράψω για την Αντίπαρο; Ήταν πριν 7 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, που ύστερα από χρόνια πίεση του κολλητού μου, αποφάσισα επιτέλους να επισκεφθώ κι εγώ την «μη οργανωμένη» Αντίπαρο. Τότε κατάλαβα τι έχανα τόσα χρόνια που δεν πήγαινα. Παραλίες από τον Σωρό μέχρι το δυτικό Δεσποτικό, σε κρυστάλλινες αποχρώσεις, με χοντρό βότσαλο, κολύμπι κόντρα στο ρεύμα και μία γαλήνη που όμοια της δεν είχα ξανανιώσει. Είτε φυσάει σε αυτό το νησάκι είτε όχι, δεν σε ενοχλεί ο αέρας και θέλεις να μείνεις στην παραλία μέχρι να βραδιάσει. Όταν πέσει ο ήλιος το μόνο που σκέφτεσαι είναι το χταποδάκι στο ταβερνάκι του καπετάν Πιπίνου παρέα με ένα τσιπουράκι και τους φίλους σου, ενώ το βράδυ στην πλατεία της Αντιπάρου έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερή πλευρά της.

Αριστερά θα βρεις όλα τα cocktail μπαράκια πλημμυρισμένα κυρίως με τους νεόφερτους του νησιού, ενώ στη δεξιά πλευρά θα δεις την αυθεντική «Αντίπαρο», που δεν είναι άλλη από campers και τουρίστες με boho style να διασκεδάζουν σε άλλους ρυθμούς και σε τελείως διαφορετικό σκηνικό, όπως το ξεχωριστό Doors, ένα ροκ bar που ίδιο, πιστέψτε με, δεν θα ξαναβρείτε, και να καταλήγουν στο τέλος όλοι μαζί στην περιβόητη disco La luna. Ένα afterάδικο, όπως το αποκαλούν, λίγα μέτρα έξω από τη Χώρα, που φτάνοντας θα δεις τόσο πολύ κόσμο σαν να είσαι σε συναυλία. Ο κόσμος ποικίλλει και μετά από μερικές ώρες και πολλές μπίρες θα δεις πολλά να συμβαίνουν γύρω σου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που θα αποχωρήσεις από την disco φορώντας τα γυαλιά ηλίου σου, περπατώντας πίσω στην πόλη για μία ζεστή τυρόπιτα.

Σε αυτό λοιπόν το νησί που ερωτεύεσαι χαζεύοντας από το λιμάνι της Πούντας, πριν καν επιβιβαστείς στο ferry boat που σε περνάει απέναντι, τους windsurfers να διασχίσουν το πέρασμα, γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο, τη Σοφία, που εξελίχθηκε σε μία μοναδική φιλία, παντρεύτηκε ο κολλητός μου που με πρωτοπήγε εκεί, κολύμπησα στα πιο γαλανά νερά που θα δει κανείς και φεύγω πάντα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις... Γι’ αυτό διάλεξα να γράψω για την Αντίπαρο!

Αλεξία Τσακανίκα είναι εκδότρια του περιοδικού «ΝΥΦΗ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ