Σεξ

4 σημάδια που δείχνουν ότι η σεξουαλική σου ζωή περνά κρίση

Αν σου θυμίζουν την σεξουαλική σου ζωή με τον σύντροφό σου, θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krevatomourmoura.jpg
© sasint

4 σημάδια που δείχνουν πως η σεξουαλική ζωή έχει πέσει σε ποσότητα και ποιότητα

Το σεξ σίγουρα δεν είναι το μοναδικό κομμάτι μίας σχέσης, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι από τα πιο σημαντικά. Ωστόσο, πολλές φορές και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μία μακροχρόνια σχέση, αρχίζουμε να το παραμελούμε είτε ρίχνοντας την ποιότητά του, είτε ρίχνοντας την ποσότητά του, είτε και τα δύο μαζί.

Όπως στα πάντα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος είναι η αναγνώριση της ύπαρξής του. Συχνά αυτό είναι δύσκολο, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο ένας από τους δύο ή και οι δύο δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα στη σεξουαλική τους ζωή έχουν αλλάξει, ή δεν θέλουν να το καταλάβουν και καταλήγουν να εθελοτυφλούν.

Σύμφωνα, όμως, με την σύμβουλο γάμου και οικογένειας Valentina Setteducate, που μίλησε στην ιστοσελίδα The Zoe Report, υπάρχουν 4 βασικά πράγματα, τα οποία αν σου θυμίζουν την σεξουαλική σου ζωή με τον σύντροφό σου, θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις:

1. Δεν μιλάτε ποτέ για το σεξ
Η Setteducate αναφέρει ότι το να μιλάς με τον σύντροφό σου για το σεξ είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια, αλλά συνήθως και το πλέον παραμελημένο, «Βάζοντας στην κουβέντα το σεξ μπορεί να οδηγηθείτε σε συζητήσεις σχετικά με το τι σου αρέσει και το τι θέλεις στην κρεβατοκάμαρα, τι αρέσει στον σύντροφό σου και τι μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε».

2. Πάντα κάτι άλλο έχει προτεραιότητα
Πολλές φορές βασική αιτία παραμέλησης του σεξ είναι η καθημερινότητα και όλες οι υποχρεώσεις που αυτή κουβαλάει, αναγκάζοντας μας να καταναλώσουμε σε αυτές όλο τον χρόνο, αλλά και την ενέργειά μας. Η Setteducate εξηγεί πάνω σε αυτό: «Εάν σου είναι δύσκολο να θυμηθείς την τελευταία φορά που έκανες σεξ ή ακόμα και που σκέφτηκες να κάνεις σεξ, ίσως ήρθε η ώρα να αναλογιστείς το γιατί το σεξ έχει κατέβει τόσο χαμηλά στην λίστα. Το να πάρεις χρόνο για να ξανακάνεις ηθελημένα το σεξ προτεραιότητα με τον σύντροφό σου δεν είναι μόνο βοηθητικό, αλλά και μία θετική δεξιότητα για να εξασκήσεις μακροπρόθεσμα».

3. Προσπερνάτε τα προκαταρκτικά
Το να συμβαίνει μια στο τόσο δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά όταν συμβαίνει συνέχεια και ο λόγος είναι η βιασύνη και η λογική του «άντε να τελειώνουμε» υπάρχει πρόβλημα. «Το να ξαπλώνετε μαζί, το να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον και να κάνετε τον άλλον να αισθάνεται ωραία είναι σημαντικό όχι μόνο για μια υγιή σεξουαλική ζωή, αλλά και για την «οικοδόμηση» συναισθημάτων θετικότητας, αναγνώρισης και επιθυμίας ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου. Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σου θα θέλει να περάσει κατευθείαν στο σεξ, προσπάθησε να επιβραδύνεις τα πράγματα και να δεις πόση ώρα μπορείτε να συνεχίσετε έτσι οι δυο σας πριν πέσετε στα βαθιά», αναφέρει η Setteducate.

4. Δεν ξεφεύγετε από την ρουτίνα σας
Μπορεί να κάνεις σεξ συχνά, αλλά η όλη διαδικασία να έχει καταντήσει να είναι κάθε φορά ίδια, μονότονη και προβλέψιμη και αυτό προφανώς δεν είναι καλό. Η Setteducate σχολιάζει: «Θέλεις να δοκιμάσεις κάποια διαφορετική στάση; Θέλεις να κάνετε σεξ έξω από την κρεβατοκάμαρα, μέσα στην κουζίνα για αλλαγή; Το να εναλλάσσεις τα πράγματα και να αλλάζεις σκηνικό μπορεί να κάνει θαύματα για την αναθέρμανση της σεξουαλικής σου ζωής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ