Πολεις

Παρίσι, πριν και μετά: Γιατί η πόλη του Φωτός είναι τόσο μαγική

Γιατί αυτές οι δύο φωτογραφίες από την πόλη τους Φωτός, που είναι τραβηγμένες με απόσταση ενός και πλέον αιώνα, μάς εντυπωσιάζουν; Γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα σ’ αυτές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 917
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι, πριν και μετά: Γιατί η πόλη του Φωτός είναι τόσο μαγική

Παρίσι: Δύο φωτογραφίες στο ίδιο σημείο, έναν και πλέον αιώνα μετά

Τις δύο φωτογραφίες που δείχνουν μια γωνιά του Παρισιού μας έστειλε ο Γιάννης Ηλίδης, συγγραφέας του νέου υπέροχου βιβλίου «Μέρες μαγικές με γρανίτες και Ταμ-Ταμ» (εκδ. ATHENS VOICE BOOKS). Το βιβλίο στην ουσία είναι μια βιογραφία της Αθήνας από το 1950 μέχρι σήμερα με τα μαγαζιά και τους ανθρώπους της να μεγαλώνουν μαζί της. Ο συγγραφέας στο επίμετρο του βιβλίου καταγράφει με αξιοθαύμαστη λεπτομέρεια όλα τα μαγαζιά, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, δισκάδικα, ταβέρνες πολυτελείας, κοσμικά κέντρα και καμπαρέ που άνθισαν και έδυσαν στην Αθήνα όλες αυτές τις δεκαετίες. Πάνω από 500 τέτοια μαγαζιά είναι καταγραμμένα, εκ των οποίων κατάφεραν να επιζήσουν μέχρι σήμερα μόνο τα 36!

Να γιατί αυτές οι δύο φωτογραφίες από την πόλη τους Φωτός, που είναι τραβηγμένες με απόσταση ενός και πλέον αιώνα, μάς εντυπωσιάζουν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σ’ αυτές. Ακόμα και το ιστορικό καφέ Le Recrutement παραμένει στην ίδια θέση. Το σχόλιο αφιερώνεται σ’ αυτούς που αναρωτιούνται ακόμα γιατί είναι τόσο μαγική πόλη το Παρίσι.

Παρίσι, πριν και μετά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.