Πολεις

6ο Kapani Project: Αυτό το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη χορεύει

Μια διήμερη street γιορτή με dj sets, performances, επίλεκτο street food, ατμόσφαιρα νυχτερινής φαντασμαγορίας

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6ο Kapani Project:

6ο Kapani Project: Όσα θα συμβούν το Σαββατοκύριακο στη Σπανδωνή και τη Βλάλη της Θεσσαλονίκης.

Έκτη χρονιά και η καλύτερη: Το Kapani Project, σε έμπνευση, σκηνοθεσία, ενορχήστρωση και επιμέλεια του πολυπράγμωνα Κωνσταντίνου Τίκη και της ομάδας του, έγινε θεσμός και ξαναχτυπά. Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο πιο κομβικό και ρετρό εμπορικό της σημείο, εδώ είναι που θα εκτυλιχθεί ξανά ένα από τα πιο δημιουργικά projects, που ατακάρουν τους θρύλους του χθεσινού κοσμοπολιτισμού με τον παλμό της τωρινής urbania. 

6ο Kapani Project:
6ο Kapani Project
6ο Kapani Project

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στα σοκάκια της Σπανδωνή και της Βλάλη, στενά που καθημερινά η Θεσσαλονίκη τα διασχίζει ψωνίζοντας πρώτες ύλες για το τραπέζι της, υποδέχονται μια διοργάνωση μουσικής και τέχνης, που από το 2016 έδειξε τον δρόμο για το πώς η ιστορική αυτή αγορά, μπορεί να συνεχίσει απτόητη ανά τους αιώνες να χαρίζει χαρά, επικοινωνία, βιωματικές εμπειρίες και άφθονες νέες συγκινήσεις. 

6ο Kapani Project:
6ο Kapani Project:
6ο Kapani Project

Με το απέναντι πείραμα της ανάπλασης της Αγοράς Μοδιάνο και την πλατεία Άθωνος μια ανάσα δίπλα, η ταυτότητα της εδώ αγοράς Καπάνι, όπως την συνθέτει και την συντονίζει το 6ο φετινό Kapani Project, αποκτά καινούργια υπεραξία. Επαγγελματίες, θαμώνες, περίοικοι αλλά και χιλιάδες Θεσσαλονικείς που προστρέχουν εδώ από άλλες γειτονιές της πόλης, μαζί με τους τουρίστες, θα ζήσουν μια διήμερη γιορτή με πολλαπλές διαστάσεις. Ιδιαίτερα live με ρεπερτοριακές ποικιλίες, dj sets, performances, επίλεκτο street food, ατμόσφαιρα νυχτερινής φαντασμαγορίας και πολλές άλλες παραπληρωματικές δραστηριότητες, θα συστήσουν μια ψυχαγωγία και ένα κέφι, που μαζί με την τέχνη και τον πολιτισμό, παντού διάχυτα στα σοκάκια, θα μαγέψουν. 

6ο Kapani Project:
6ο Kapani Project

Για άλλη μια χρονιά το Kapani Project τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου και ορίστε όλα για τη γιορτή που η Athens Voice σαπορτάρει επικοινωνιακά. Ραντεβού εκεί, εγώ, εσύ, όλοι, μαζί. 

Kapani Project 2023
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Αγορά Καπάνι
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερα: http://www.kapaniproject.gr
http://www.facebook.com/kapaniproject
http://www.instagram.com/kapaniproject/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ