Πολεις

Η νέα τοιχογραφία των Ser και Simoni Fontana στη Ναυαρίνου

Το «Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης» είναι το νεανικό και φρέσκο πρόσωπο μίας γυναίκας

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
navarinou_mural_1.jpg
Το Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης

Οι street artists Ser και Simoni Fontana παρουσιάζουν «Το Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης», η νέα τους τοιχογραφία στη Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

Οι streets artists Αργύρης SER Σαρασλανίδης και Simoni Fontana έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα και μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει σαν «βετεράνους» της σκηνής (όχι ηλικιακά πάντως), με δεκάδες υπέροχες τοιχογραφίες, συνεργασίες και συμμετοχή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

navarinou_mural_2.jpg
Το Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης


Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε μία νέα τους μεγάλη τοιχογραφία στη διασταύρωση Αλεξάνδρου Σβώλου και Δημητρίου Γούναρη στην - πάντα νεανική και ανήσυχη - Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης και εμείς θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το «Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης», την πόλη που ζουν και εργάζονται και τι τους φέρνει το μέλλον.

«Η Ναυαρίνου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης και για τους δυο μας. Η διασταύρωση της Αλεξάνδρου Σβώλου με την Δημητρίου Γούναρη αποτελεί ένα νεανικό σταυροδρόμι στο κέντρο της πόλης. Με αφορμή την συντήρηση του κτιρίου επι της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, το Street Atelier και οι Keten construction & partners έκαναν χορηγία την τοιχογραφία. Το εικαστικό αποτυπώνει το Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης, ένα καθημερινό, φρέσκο και νεανικό γυναικείο πρόσωπο, περιτριγυρισμένο από χρώματα και ενέργεια. Κρίνοντας από τις πρώτες αντιδράσεις, ο κόσμος το αγκάλιασε με χαρά, πράγμα που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

«Η Θεσσαλονίκη υπήρξε για αιώνες πόλη κοιτίδα και ανάπτυξης πολιτισμού. Εφόσον η ανάπτυξη πραγματοποιείται με σεβασμό στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον και η διαχείριση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς ανταποκρίνεται στην συναίσθηση ότι αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, θα μπορούσε να διατηρήσει και να αναπτύξει αυτόν τον ιδιαίτερα πολιτισμικό χαρακτήρα της».

navarinou_mural_3.jpg
Το Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης

«Τα τελευταία χρόνια η street art σκηνή έχει γιγαντωθεί και είναι πιο συναρπαστική από ποτέ. Μεγάλα πρότζεκτ γίνονται παντού παγκοσμίως και χιλιάδες νέοι καλλιτέχνες ανεβάζουν το επίπεδο συνεχώς. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, απολαμβάνουμε την πορεία μας στο χώρο και νοιώθουμε τυχεροί που είμαστε μέρος αυτού».

«Επιτέλους, μετά από δύο μήνες «στο δρόμο» είμαστε πίσω στο ατελιέ μας και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε έργα για τη συμμετοχή μας σε μια μουσειακή έκθεση στην Ισπανία, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα πρότζεκτ είτε εμπορικής φύσης είτε συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και φεστιβάλ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ