Life in Athens

Η βιώσιμη ανάπτυξη γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά το λατρεύουν

Μια διασκεδαστική εμπειρία στο Golden Hall τους μαθαίνει για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδραστικό περίπτερο ΔΕΗ στο Golden Hall

ΔΕΗ: Το ειδικό περίπτερο στο Golden Hall με το διαδραστικό παιχνίδι για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η βόλτα στο Golden Hall είναι από τις αγαπημένες της οικογένειάς μας, αφού είναι ένας προορισμός με πολλά πράγματα για να κάνεις. Εκτός από τα καταστήματα για αγορές και τα καφέ για ένα ευχάριστο διάλειμμα, πολύ συχνά στο Golden Hall συναντάμε θεματικές εγκαταστάσεις (όπως για τα Χριστούγεννα) αλλά και pop up περίπτερα με ενδιαφέροντα θέματα.

Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις μας, λοιπόν, ανακαλύψαμε το ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ στο ισόγειο του Golden Hall. Ένα πολύχρωμο stand με πολλές οθόνες και πολλά παιδιά να το περιτριγυρίζουν. Πλησιάσαμε για να δούμε περί τίνος πρόκειται –είναι παράξενο να βλέπεις παιδιά να δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για την Ενέργεια- και έκπληκτοι συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό παιχνίδι που μαθαίνει στα παιδιά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Διαδραστικό περίπτερο ΔΕΗ στο Golden Hall

Όταν ήμουν εγώ παιδί, σπάνια κάναμε τέτοιου είδους συζητήσεις με τους γονείς μου. Ίσως να μην είχαν αντιληφθεί ακόμα πόσο σημαντικό θα ήταν αυτό το θέμα για την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον του πλανήτη μας. Τώρα, όμως, ξέρουμε καλύτερα και ποτέ δεν είναι νωρίς για να καλλιεργήσεις στα παιδιά σου οικονομική και οικολογική συνείδηση.

Η ΔΕΗ δημιούργησε μία πρωτότυπη εκπαιδευτική οπτικοακουστική εμπειρία, μέσω της οποίας τα παιδιά, ενημερώνονται και μαθαίνουν για τις ΑΠΕ, πώς βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το πόσο χρήσιμες και ωφέλιμες είναι για τον ίδιο τον άνθρωπο. Η ευθύνη για ένα βιώσιμο μέλλον ξεκινάει άλλωστε από εμάς και κληροδοτείται στα παιδιά μας.

Διαδραστικό περίπτερο ΔΕΗ στο Golden Hall

Αφού περιμέναμε μερικά λεπτά να έρθει η σειρά μας, τα παιδιά μας πλησίασαν τη διαδραστική οθόνη και η κοπέλα που βρισκόταν εκεί τα κάλεσε να διαλέξουν μια… υπερδύναμη! Σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι οι κύριες εναλλακτικές πηγές ενέργειας παίρνουν τη μορφή υπερδύναμης και κάθε παιδί επιλέγει ανάμεσα στον Ήλιο, το Νερό, τον Αέρα και τη Γη. Στη συνέχεια, καλείται να απαντήσει σε μια σειρά διασκεδαστικών και παράλληλα εκπαιδευτικών ερωτήσεων που αφορούν τη συγκεκριμένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αλλά και τις ΑΠΕ γενικότερα. Το μέγεθος κάθε avatar διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαντήσεις τους και στο τέλος τα παιδιά μας έγραψαν στην οθόνη τα ονόματά τους και φωτογραφήθηκαν δίπλα στις υπερδυνάμεις που δημιούργησαν!

Πώς γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά η επόμενη γενιά να έχει μάθει με διασκεδαστικό τρόπο σημαντικές πληροφορίες για τις ΑΠΕ! Δίπλα τους, βέβαια, μαθαίνουμε πολλά και εμείς οι μεγάλοι –κι ας προσποιούμαστε ότι τα ξέρουμε ήδη!

Διαδραστικό περίπτερο ΔΕΗ στο Golden Hall

Το περίπτερο λειτουργεί καθημερινά*, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ΔΕΗ, όχι μόνο για να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά και για να ενημερώσει τους μεγάλους για τις ΑΠΕ, να απαντήσει σε όλες τις απορίες για καίρια και επίκαιρα θέματα ενέργειας και να προτείνει πράσινες λύσεις που προσφέρονται για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πώς αυτές μπορούν  να εφαρμοστούν με τη βοήθεια της ΔΕΗ στο σπίτι μας.

Κάτι μου λέει ότι θα επιστρέψουμε σύντομα για να επιλέξουν άλλη υπερδύναμη!

Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ΔΕΗ

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί το βασικό πλαίσιο δεσμεύσεων του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε., της πρώτης εταιρείας στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ήδη από το 1982. Αναγνωρίζοντας τον κομβικό της ρόλο για έναν βιώσιμο κόσμο και το βιώσιμο μέλλον της χώρας, αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις της σε ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, σε έργα τα οποία καθιστούν πιο «πράσινο» το ενεργειακό της μείγμα. Στο τέλος του 2023 η ΔΕΗ θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1GW από ΑΠΕ, από σχεδόν μηδέν το 2019, ενώ σε λίγα χρόνια θα έχει 5GW. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται υπερσύγχρονα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις λιγνιτικές μονάδες. Ήδη, από το 2019 μέχρι το 2022, η ΔΕΗ έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 36%.

*Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 έως 21:00 και Σάββατο 10:00 έως 20:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ