Life in Athens

Δακτύλιος: Επιστρέφει στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου

Ποιες περιοχές περιλαμβάνει - Ποια οχήματα εξαιρούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μποτιλιάρισμα και κίνηση στην Αθήνα - Επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο
Μποτιλιάρισμα και κίνηση στην Αθήνα - Επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Δακτύλιος επιστρέφει με αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, αρχής γενομένης από τις 25 Οκτωβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα των οδηγών που κινούνται στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το μέτρο ξεκινά να ισχύει στις 25 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε επισημάνει ότι είναι καιρός «να επιστρέψει ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα».

Εδώ και αρκετούς μήνες το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο και η κίνηση στους δρόμους πολύ αυξημένη -γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Καραμανλής. «Είναι γεγονός ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας έχει επιβαρυνθεί. Όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίζεται από ένα ή δυο υπουργεία, τον δήμο και την περιφέρεια. Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να κάνουμε έναν σοβαρό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως είπε, ετοιμάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλαγών με στοχευμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με την ονομασία «Ανάσα για την Αθήνα». Ανάμεσα στα κυκλοφοριακά μέτρα είναι και η επιστροφή του Δακτυλίου στο κέντρο.

Οι αλλαγές που έρχονται στον Δακτύλιο - Ποια οχήματα μπαίνουν

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο», αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική.

«Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και τα "παραθυράκια". Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα».

Δακτύλιος στην Αθήνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το μέτρο επιστρέφει με αλλαγές στις 25 Οκτωβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας
Δακτύλιος στην Αθήνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το μέτρο επιστρέφει με αλλαγές στις 25 Οκτωβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του Δακτυλίου, καταλήγοντας ότι η ζώνη θα ανοίξει, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές στην Αθήνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ