Life in Athens

Ανακάλυψε νέα street art στην πόλη

Ο Θεόδωρος Μπρουσκομάτης κάνει τα πιο ενδιαφέροντα paste up στους τοίχους της Αθήνας

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Φιλίππα Δημητριάδη
© Φιλίππα Δημητριάδη

Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Θεοδώρος Μπρουσκομάτης δημιουργεί ψηφιακά σχέδια τα οποία μετά κολλά στους τοίχους της Αθήνας

Το ένα κρυμμένο στο σχεδόν μυστικό στενάκι της οδού Κτενά, παράλληλη της Ερμού, το άλλο σε ένα εγκατελειμμένο ημιτελές κτίριο στην Λεωφόρο Ειρήνης στην Πεύκη και ένα νέο στην οδό Μιλτιάδου. Είναι τρεία από τα ψηφιακά έργα του αρχιτέκτονα και εικαστικού Θεοδώρου Μπρουσκομάτη, ο οποίος έχει συνθέσει πολλά περισσότερα και ευελπιστεί σύντομα να τα δούμε στην πόλη.

© Θεόδωρος Μπρουσκομάτης
Στην οδό Μιλτιάδου, © Θεόδωρος Μπρουσκομάτης

Οι μαξιμαλιστικές δημιουργίες του καλλιτέχνη μοιάζουν με αναγεννησιακές ζωγραφιές, περιέχουν ωστόσο μέσα τους λεπτομέρειες από αναπάντεχα στοιχεία γεννόντας έτσι σουρεαλιστικές απεικονίσεις.

© Θεόδωρος Μπρουσκομάτης
Σε ένα εγκατελειμμένο ημιτελές κτίριο στην Λεωφόρο Ειρήνης στην Πεύκη, © Θεόδωρος Μπρουσκομάτης

Μόλις τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση ψηφιακών εικόνων. Πρώτη φορά έδειξε τη συγκεκριμένη δουλειά στην ΑΣΚΤ συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση “Artists Books 2” (έργο : 9 artificialMothers σε επιμέλεια Φιόνας Μουζακίτη & Δέσποινας Σταύρου) το 2018. Επίσης έργο από την συγκεκριμένη σειρά ανήκει στην μόνιμη συλλογή της Enter Art Foundation και συμπεριλαμβάνεται στην επετειακή έκδοση του καταλόγου της.

© Φιλίππα Δημητριάδη
Στην οδό Κτενά, © Φιλίππα Δημητριάδη

© Θεόδωρος Μπρουσκομάτης
Το νέο paste up στην οδό Κτενά, © Θεόδωρος Μπρουσκομάτης

Αφού έδειξε δείγμα αυτής της δουλειάς σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, αποφάσισε να την «εκθέτει» προσωπικά ο ίδιος, όπου μπορει, κάνοντας paste των έργων σε τοίχους στην πόλη σε κοινή θέα.

Δείτε περισσότερα έργα του καλλιτέχνη που θα κολληθούν σύντομα στους δρόμους της Αθήνας στην παρακάτω gallery.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ