Life in Athens

Αθήνα εικόνες χορού: Το πανό που κάλυψε το κτήριο της Αιόλου 38 στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης

Η νέα παρέμβαση για την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου της πόλης

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378349-780951.jpg
facebook.com/AthensTrigono

Με ένα πανό μεγάλης κλίμακας, το κτίριο της Αιόλου 38 στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης καλύφθηκε από το πρωί της Πέμπτης, μέσω της δράσης «Αθήνα εικόνες χορού».

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων απομακρύνει τα σταθμευμένα οχήματα από την περιοχή, οριοθετεί τη νόμιμη κατάληψη δημοσίου χώρου για τα καταστήματα, καθαρίζει την πλατεία και τις προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ από μουτζούρες και βρωμιές στο πλαίσιο του προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκινά στις 15.00 με μια ξενάγηση στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όπου η πρώτη μητρόπολη της Αθήνας, θα αποκαλύψει τα μυστικά της.

Ακολουθούν δυο εικαστικά performances: Από τις 17.35 έως τις 17.50 στη γωνία των οδών Σκουζέ και Βασιλικής θα γίνει η performance Urban Swarm site- specific performance / Choreogenic & co.,ενώ από τις 18:00 ως τις 18:55 στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης θα γίνει η performance της Ana Sánchez-Colberg Final[5]: Mythical Cities.

Στις 19.00 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με χορό και μουσική. Η σχολή χορού TangoSteps θα αφήσει για λίγο το χώρο της στην οδό Αγίου Μάρκου, και θα χορέψει στην καρδιά της πλατείας Αγίας Ειρήνης υπό τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων που θα παίξει τανγκό ειδικά για την περίσταση.

Στις 20.00 για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανοίγει ο πρώτος όροφος ενός ιστορικού κτιρίου στο νούμερο 1 της οδού Βασιλικής που σχεδίασε και έχτισε ο Ernst Ziller το 1893, φιλοξενώντας την έκθεση Secrets. H έκθεση είναι μια οργάνωση του Athens Intersection σε επιμέλεια του Γιώργου Γεωργακόπουλου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ιάνθη Αγγελίογλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Εύα Μαραθάκη, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Μαρία Λουίζα Μπίρη, Φωτεινή Παλπάνα και ο Ηλίας Πολυχρονιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ