- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι γέμισε μουσικές, νιαουρίσματα και γατολάτρεις
Το πρώτο Cat Festival στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη γατο-επιτυχία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2025, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Cat Cafe Athens, προσέλκυσε περισσότερους από 8.000 επισκέπτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια γιορτή αφιερωμένη στα αγαπημένα κι ελαφρώς παρεξηγημένα γατάκια.
Κρατηθήκαμε. Δεν τα τσιμπήσαμε πολύ, μόνο τα χαϊδέψαμε λίγο και σίγουρα πάθαμε γατοαμόκ αγάπης, όλα καλά, συνήλθαμε τώρα. Όλα όσα μας είχαν τάξει, ήταν αλήθεια. Ο χώρος του Παλιού Αμαξοστασίου ΟΣΥ στο Γκάζι γέμισε μουσικές, νιαουρίσματα, γατολάτρεις και τα περίπτερα με τα πιο γλυκά γατοπράγματα με γάτες και για γάτες.
Το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με δύο συναυλίες, έξι stand-up comedy παραστάσεις και δεκατρείς ομιλίες, προσφέροντας ψυχαγωγία αλλά και ενημέρωση για πολλά που πράγματα που χρειαζόταν να γνωρίζουμε. Παράλληλα, δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.
Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του φεστιβάλ ήταν η προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων γατών το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού, συνολικά, 41 γάτες που φιλοξενήθηκαν στο χώρο βρήκαν το παντοτινό τους σπίτι, ενώ κατατέθηκαν 93 αιτήσεις ενδιαφέροντος από φιλοζωικές οργανώσεις για γάτες που δεν ήταν παρούσες στο φεστιβάλ, τους το φυλάξαμε για έκπληξη.
Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ζωντάνια, με μουσική, χαμόγελα και θετική ενέργεια. Όλοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μελωδίες από τους The Swingin' Cats και τον Γιώργο Ζερβό το Σάββατο, τους Gadjo Dilo την Κυριακή, ενώ και τις δύο ημέρες, το φεστιβάλ συνοδευόταν από τα DJ sets που δεν άφησαν στιγμή την ενέργεια να πέσει.
Μπορεί μια γιορτή άραγε να φέρει την αλλαγή; Από ότι φάνηκε, ναι! Το Cat Festival αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις της αγαπημένης γάτας, προωθώντας την αγάπη και τη φροντίδα προς τα αξιαγάπητα αυτά πλασματάκια. Μετά την επιτυχία του πρώτου αυτού εγχειρήματος, αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διοργανώσεις που θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη φιλοζωική κουλτούρα στη χώρα. Μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν, ΝΙΑΟΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί η άνοιξη αλλάζει τη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων μας
Η γύρη και οι εποχικές αλλεργίες επηρεάζουν και τα κατοικίδια - Τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Τα σκυλάκια είναι μεν αξιαγάπητα αλλά δεν διένυσαν ποτέ 17 χλμ. για να επιστρέψουν σπίτι τους
Η φάρμα γιορτάζει την άνοιξη με ένα φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και κεράσματα υπέρ των ζώων
Πώς σκέφτεται ένας σκύλος όταν μένει μόνος στο σπίτι — και τι σημαίνει το περίφημο «άγχος αποχωρισμού»
Κολάρα, αμπούλες και σπρέι φυτικής προέλευσης για καθημερινή προστασία σκύλων και γατών
Έρευνα σε 55.000 ασθενείς δείχνει ότι η επαφή με σκύλους μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 64%
Νέα έρευνα δείχνει ότι τα νεαρά ψάρια- κλόουν χάνουν τις λευκές ρίγες τους λόγω κοινωνικής ιεραρχίας
Χρησιμοποιούσε το κατοικίδιό του ως «συνεργό» για να αποφεύγει τις κάμερες παρακολούθησης
Αν έχετε απορίες για τη συμπεριφορά της γάτας ή του σκύλου σας, ήρθε η ώρα να τις λύσετε!
Μια ξεχωριστή βραδιά στο Delta, του ΚΠΙΣΝ
Πώς ο viral Πίνατ, αλλά εσχάτως και η Κλειώ, το «προσωρινό γατάκι», έχουν δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην έδρα της Προεδρίας της Κυβέρνησης
Τελικά, το να ντύνουμε τα κατοικίδιά μας είναι πολυτέλεια, ανάγκη ή ελασφρότητα που έγινε τρεντ;
Η ικανότητα αυτή δεν είναι διαδεδομένη για όλα τα σκυλιά
Για τον σκοπό της ενημερωτικής καμπάνιας δημιουργήθηκε και σχετικό βίντεο
Ένα ακόμα χρονικό κακοποίησης που αγγίζει την καρδιά του συστήματος διαχείρισης αδέσποτων
Πώς κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους μέσα από τη φωνητική επικοινωνία
Τροφές που απειλούν τα κατοικίδια μας αυτή την περίοδο
«Μη θεωρείτε τη γάτα σας κακή όταν θέλει να εξερευνήσει το δέντρο»
Η γάτα σου μπορεί να πονάει χωρίς να το δείχνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.