Κατοικιδια

SPRING ROLLS 2010: Τα νέα μωρά της πόλης

Τρία μωρά πούμα γεννήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 297
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5298-12652.jpg

Τρία μωρά πούμα γεννήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το φθινόπωρο, στις 17 Οκτωβρίου, έκανε τα πρώτα του βήματα ο πιο γλυκός, μικρός, πυγμαίος ιπποποταμάκος.

Τα δύο μωρά ζεβράκια γεννήθηκαν 6 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου.

Και στις 28 Μαρτίου ήρθε στη ζωή, από γονείς με καταγωγή Μαδαγασκάρης, ένας μικρός, πιτσιρίκος λεμούριος, υγιέστατος, που προστατεύεται από όλη την ομάδα λεμούριων του πάρκου, όπως συνηθίζουν να κάνουν, ιδιαίτερα τα θηλυκά, τα οποία είναι συνήθως φιλικά απέναντι στα άλλα μικρά και ούτως ή άλλως είναι τα κυρίαρχα στην κοινωνία των λεμούριων. Ομάδες θηλυκών ανταλλάσσουν τα μικρά τους, σχηματίζουν ομάδες παιχνιδιού και φροντίζουν ακόμα και ξένα μικρά.

Νέες αφίξεις στο Πάρκο: Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται η άφιξη θαλάσσιων λιονταριών από την Καλιφόρνια και δύο λευκοί ρινόκεροι. Επιπλέον, στα μελλοντικά σχέδια του πάρκου περιλαμβάνεται η επέκταση δύο εγκαταστάσεων. Πρόκειται για τη «Δεινοσαυρόπολις», ένα μουσείο εξέλιξης με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων, καθώς και την «Ωκεανόπολις», ένα πρότυπο ενυδρείο. Αυτές οι προσθήκες θα καταστήσουν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα παγκόσμιας εμβέλειας θεματικό πάρκο για την προστασία της βιοποικιλότητας. - Λ.Χ

Info Ξεκίνησε τον Μάιο του 2000 ως Ορνιθολογικό Πάρκο. Τότε διέθετε την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και τρία πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά - μικρογραφίες των τριών ηπείρων. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται στη θέση Γιαλού στα Σπάτα και είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Το εισιτήριο για τα παιδιά κοστίζει 11 ευρώ, για τους ενήλικες 15 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ