Κατοικιδια

«Πάλι πέταξαν κουτάβια στις χωματερές» - Ο σωτήρας των αδέσποτων της Ιεράπετρας έγινε ντοκιμαντέρ (video)

Ο Τάκης 20 ώρες την ημέρα φροντίζει μικρές εγκαταλελειμμένες ψυχές και τις ξαναδίνει ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Takis Documentary

«Κοίτα εδώ. Πάλι πέταξαν κουτάβια στη χωματερή». Ο Τάκης Προεστάκης από την Ιεράπετρα Κρήτης έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σωτηρία των αδέσποτων που πολλοί εγκαταλείπουν σε χωματερές, σε δρόμους, όπου βρουν.

Το καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 250 αδέσποτα σκυλιά και πλέον κάμποσες γάτες, έχει περισσότερους από 35.000 «φίλους» στα κοινωνικά δίκτυα που στηρίζουν οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια. Ο  Τάκης Προεστάκης θεωρείται μεγάλος πρέσβης της Ιεράπετρας τόσο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Στη σελίδα του στο Facebook έχει αναρτήσει ένα αφιέρωμα που έγινε στο καταφύγιο από μια ιστοσελίδα του Μεξικού. Μιλάει για το πώς παράτησε την προηγούμενη ζωή του, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε μια ζωή δίπλα στα ζώα. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες και για το πόσο κοντά έφτασε ο Τάκης να εγκαταλείψει το όνειρό του.

«Πολλοί λένε ότι φταίει η κρίση για τα αδέσποτα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ, αν αγαπάς τα ζώα θα βρεις ένα κομμάτι ψωμί να δώσεις στο σκύλο σου».  «Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τόσο κουραστικό, κι όμως το ευχαριστιέμαι. Δεν έχω καθόλου προσωπική ζωή. Μια κοπέλα ενδιαφέρθηκε και ήρθε να με βοηθήσει. Έμεινε μια βδομάδα και έφυγε! Είναι πολύ δύσκολη δουλειά»

«Δούλευα 20 χρόνια στη νύχτα, είχα το δικό μου κλαμπ όμως κάποια στιγμή κουράστηκα και το πούλησα. Πήγα στην χωματερή της Ιεράπετρας και εκεί είδα 2 σκυλιά σε κακή κατάσταση και άρχισα να τα φροντίζω. Διαπίστωσα ότι εκεί υπήρχαν άλλα 50 σκυλιά και για ένα χρόνο τα φρόντιζα κάθε μέρα όλα. Κάποιοι μου είπαν πως τα σκυλιά δημιουργούν πρόβλημα και θα έριχναν φόλες. Ζήτησα ένα μήνα προθεσμία, έδωσα όλα μου τα λεφτά και έφτιαξα το καταφύγιο»

«Η σελίδα μου στο facebook έγινε πολύ δημοφιλής πέρυσι το καλοκαίρι όταν συνέβη ένα περιστατικό με ένα σκυλί που κάποιος το πετσόκοψε με ένα μαχαίρι και το βρήκα στην χωματερή Η δημοσίευση του θέματος έκανε πολύ κόσμο να ενδιαφερθεί για μένα».

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ