Τεχνολογια - Επιστημη

Έχει ρευστό ο Έλον Μασκ για να αγοράσει το Twitter;

Τι αναφέρουν FT και Bloomerg

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
shutterstock_elon_musk-768x480_2.jpg
O Έλον Μασκ © ΕPA Pool

Τα 43 δισ. δολάρια που πρόσφερε ο Elon Musk για να αγοράσει το Twitter είναι ένα ποσό το οποίο δεν έχει σε μετρητά άμεσα τουλάχιστον.

Η περιουσία των 260 δισ. δολαρίων που έχει όμως είναι στο μεγαλύτερο μέρος της «κλειδωμένη» στα μερίδιά του στις Tesla και SpaceX και όχι σε εύκολα ρευστοποιήσιμο ενεργητικό. Αν θελήσει να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter με δικά του χρήματα θα πρέπει να πουλήσει σημαντικά μερίδια της μίας ή και των δύο εταιρειών. 

Το Bloomberg υπολογίζει ότι ο Musk διαθέτει περίπου 3 δισ. δολάρια σε μετρητά ή άλλα ρευστά assets, αφότου ξόδεψε 2,6 δισ. δολάρια για να αποκτήσει το 9,1% του Twitter. 

Ποιες είναι οι επιλογές που έχει ο Musk για να βρει τα χρήματα να αγοράσει το Twitter (εφόσον βέβαια οι άλλοι μέτοχοι της εταιρείας δεχθούν την προσφορά του); 

Μία επιλογή είναι να πάρει δάνειο με εχέγγυο το μερίδιό του στην Tesla. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιτρέπει στα στελέχη της να δανειστούν έως και το 25% της αξίας των μετοχικών μεριδίων τους. Το μερίδιο του Μασκ υπολογίζεται σε 176 δισ. δολάρια κάτι που θεωρητικά του επιτρέπει να δανειστεί 36 δισ. δολάριαΜία αλλη επιλογή είναι να πάρει δάνειο με εχέγγυο το μερίδιό του στην Tesla. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιτρέπει στα στελέχη της να δανειστούν έως και το 25% της αξίας των μετοχικών μεριδίων τους. Το μερίδιο του Μασκ υπολογίζεται σε 176 δισ. δολάρια κάτι που θεωρητικά του επιτρέπει να δανειστεί 36 δισ. δολάρια. 

Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν ένα leveraged buyout (εξαγορά μέσω δανεικών κεφαλαίων) με εξωτερικούς συνεταίρους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ